"TAMARA ZGRABILA UTOKU I POJURILA UBICE" Zvicer hvalio svoju suprugu: Žena je vazda bila stub porodice u Crnoj Gori!
Tamara i Radoje Zvicer, Foto: detective-info.com.ua, Privatna Arhiva

skaj prepiska

"TAMARA ZGRABILA UTOKU I POJURILA UBICE" Zvicer hvalio svoju suprugu: Žena je vazda bila stub porodice u Crnoj Gori!

Crna Hronika -

Odbegli crnogorski policajac Ljubo Milović i Radoje Zvicer četiri dana pošto je na vođu kavačkog klana 26. maja 2020. pokušan atentat u Ukrajini preko Skaj aplikacije razgovarali su o pucnjavi ispred zgrade u kojoj je sa porodicom živeo u Kijevu, ali i njegovoj supruzi Tamari Zvicer. Podsetimo, "prva dama kavačkog klana", izletela je iz zgrade sa pištoljem u rukama i zapucala na napadače, dok je njen muž ležao teško ranjen, i tako ga najverovatnije spasila sigurne smrti.

Zvicer je neko vreme teško ranjen proveo u bolnici.

Protiv vođe kavačkog klana Radoja Zvicera i njegove kriminalne grupe crnogorski istražni organi vode više postupaka i to zbog nekoliko ubistava i šverca na tone kokaina, pranja novca, a optužnice su protiv njega podignuta i u Srbiji. Na optužnici našeg tužilašta je i odbegli Ljubo Milović, i to zbog pranja novca, dok se u Crnoj Gori u nekoliko postupaka tereti za saradnju sa Zvicerom i kavačkim klanom.

Ljubo Milović i Radoje Zvicer
Ljubo Milović i Radoje Zvicerfoto: Profimedia/AFP/Savo Prelević, Privatna Arhiva, Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

Preko Skaja, Milović i Zvicer su, kako prenose crnogorske Vijesti, razgovarali i o pokušaju atentata na vođu kavčana u Ukrajini.

Zvicer: Dobro je sve brate, kao da me neko šipkom ubio po ruci, nemam osećaj u prste leve šake.

Milović: Vratiće se to. Kako grudi junačke

Nakon što mu je Zvicer glasovnom porukom odgovori da je dobro i objasnio gde je pogođen, policajac ga savetuje da ne šalje takve poruke.

- Da ne ispadne da pametujem, slušaj sad jedan zaključak brate, obrati pažnju na glasovne poruke šta govoriš, da ne ozvuče prostorije de te budu prebacili.. Kad je nešto osetljivo, kucaj i ženi - savetuje policajac Zvicera, koji je u to vreme u bolnici.

Vođa kavačkog klana tada mu piše da samo rane pominje, ali i pita kako su Englezi uhvatili četvoricu škaljaraca koji su nekoliko dana ranije pokušali da ga ubiju.

- Znam da su snimili ovu četvoricu de pričaju, bili su pod nadzorom, al' nisu znali koga rade, ako ne lažu, to treba biti pod upitnikom, možda su mogli reagovati ranije... Poslali su ovamo razgovor de pričaju između sebe kako im je zaglavio oružje i kako nije prvi put da se dobije slabo oružje... sigurno je bilo masu materijala, sve su znali. Bez koga treba pucati. U to ne verujem baš, vidim da je uključeno dosta ljudi iz službe... Oni su rekli da su mislili da je neki Turčin meta" - prenosi mu policajac službene podatke.

Zvicer: Eto sad znaju. U ovom kvartu su sve političari.

Milović: Saradnja je išla preko britanskog oficira za vezu, istog momenta kad se desio slučaj poslali su snimke, sve je preko Deja onog mog druga išlo, i naši ih identifikuju.

Atentat na Zvicera
Atentat na Zvicerafoto: Printscreen Youtube /Nacionalna policija Ukrajine

Podsetimo, posle pokušaja ubistva Zvicera, u Odesi su uhapšeni Baranin Stefan Mandić Đukić, Podgoričanin Emil Tuzović zvani Čečen i dvojica srpskih državljana - Milan Branković i Petar Jovanović.

U istoj prepisci preko Skaja policajac tokom razgovora o ranjavanju i tome koliko su brinuli da li će posle pucnjave da se oporavi, poručuje Zviceru da je odreagovao odlučno a onda mu kaže:

- E što proživesmo dok nisi oči otvorio... mada smo verovali svi u tebe da ceš izdržati.

Zvicer: Bio sam ja dobro, nego nikako hitna da dođe, kad sam seo u nju laknulo mi.

Milović: Kako si ženu obučio, al' srce se ne može obučiti, svaka joj čast... Prvi dan su o tebi pričali svi živi kako si odreagovao, a onda više nisi bio tema, od tada se samo o njoj priča, od kad je slika izašla s oružjem.

Zvicer mu je odgovorio da je "uleteo" u lokal i sreo je na vratima, da je zgrabila "utoku":

Zvicer: I trči za njima, reko de ode, što je ovo, evo je vraće se i kaže pobegle pi..e.

Policajac poručuje da je njegova supruga "vuk" i dodaje da se baš iznenadio.

Milović: Mnogo smo pisali ova dva dana, kako je odlučna, drčna, e oduševila me... Bez pardona, puna snage, jedne sekunde nije pala... e orden joj treba dati. Trebalo je sve to izneti.

Zvicer: Sreću smo imali veliku, jer tu de mi je bio ulaz su još dvoje bili. Žena je stub porodice vazda bila u CG.

Zvicer u bolnici
Zvicer u bolnicifoto: Printscreen Facebook

Milović: Da nije izvadila pištolj, ja mislim da bi se vratili.

U istom razgovoru policajac je obavestio je Radoja Zvicera da su stigla službena dokumenta u kojima se navode detalji o njegovim lažnim pasošima - ukrajinskom i moldavskom.

Kako prenose crVijesti, policajci su Zviceru prosledili podatke koje su dobili od kolega iz Ukrajine - da su mu "pali" falsifikovani pasoši i da mora da se "prebaci" u Crnu Goru.

Milović mu je, kako navode, objasnio da je podatke dobio od tadašnjeg pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića. Poslao mu je i službeni dokument koji potvrđuje te informacije, ali ga i informicao da su napadače na njega otkrili uz pomoć britanske obaveštajne službe.

- Pali su ti pasoši, juče mi je Zoran rekao da su poslali za pasoše. Izvadi tvoj original i za CG se prebaci - napisao je Milović u poruci Zvicer.

Posle poruke koju je, kako navode, primio od Milovića Zvicer se interesuje koji su mu pasoši "pali" i poručuje da kod sebe ima svoju crnogorsku putnu ispravu.

- Rekao mi je dva. Jesi imao jedan na tvoje ime, drugo ime oca? Ukrajinski - pita ga policajac.

Zvicer: Jedan na moje ime, je li samo ukr. provaljen?

Milović: Nisam pitao, rekao mi je dva, proveriću koja. Da su poslali podatke za dva.

Zvicer: E malo mi je 50 da ih imam.

Kurir.rs/Vijesti.me

Bonus video:

00:15

Tamara Zvicer slavi ubistvo Jovice Vukotića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track