Višem javnom tužilaštvu u Pančevu je dostavljena krivična prijava Policijske uprave u Pančevu, Policijske stanice Bela Crkva protiv NN lica zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa, kao i dopuna krivične prijave prema tri maloletnika, a koja se odnosi na događaj koji se desio 25. avgusta 2024. godine na benzinskoj pumpi u selu Grebenac u opštini Bela Crkva.

- Više javno tužilaštvo u Pančevu je 5. septembra 2024. godine podnelo sudiji za maloletnike Višeg suda u Pančevu zahtev za pokretanje pripremnog postupka prema trojici maloletnika iz Bele Crkve povodom navedenog događaja, zbog postojanja osnova sumnje da su kao saizvršioci izvršili krivično delo teška krađa - saopšteno je iz tužilaštva.

screenshot-20240901-092300.jpg
Printscreen 
Kamere snimile maloletnikefoto: Printscreen

Podsetimo, kako je Kurir, pisao maloletnici stari 15,14 i 12 godina kako se sumnja, sa pumpe su ukrali energetska piša i novac. Vlasnik pumpe ih je potom, navodno tukao i maltretirao a oba slučaja su prijavljena.

U ovaj slučaju, osim Višeg javnog tužilaštva u Pančevu koje je pokrenulo postupak protiv maloletnika uklljučilo se i Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu, koje je pokrenulo postupak protiv vlasnika pumpe.

- Tinejdžeri su se, navodno, unapred dogovorili da opljačkaju benzinsku pumpu, što su i uradili u nedelju 25. avgusta. Dva dana kasnije, 27. avgusta deca su preživela pravi horor kada ih je, kako se sumnja, vlasnik benzinske pumpe pretukao i terao da "za kaznu" na ćelavo šišaju jedan drugog ispred objekta koji su prethodno opljačkali - ispričao je pre nekoliko dana Kurirov izvor i dodao:

- Navodno, vlasnik pumpe u selu kod Bele Crkve tu se nije zaustavio već je uzeo mobilni telefon i snimao ih dok oni plaču i međusobno se šišaju mašinicom za šišanje. Takođe, jedan od dečaka zadobio je udarac u nos, te mu je kost slomljena.

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu potvrdili su da je u toku postupak i za pljačku pumpe i za maltretiranje maloletnika.

U saopštenju ovog tužilaštva navedeno je da su maloletnici prijavili brata i sestru vlasnika benzinske pumpe u Jasenovu – ogranak Grebenac N.A. i T.M..

2.jpg
Privatna Arhiva 
Maloletnik posle šišanjafoto: Privatna Arhiva

- Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu dana 29.08.2024. godine podnelo je Zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Policijskoj stanici Bela Crkva, kao i Zahtev za pružanje potrebnih obaveštenja Domu zdravlja u Beloj Crkvi i Opštoj bolnici u Vršcu, nakon čega je postupajući po Zahtevu za prikupljanje potrebnih obaveštenja Policijska stanica Bela Crkva Osnovnom javnom tužilaštvu u Vršcu dostavila izveštaj, te je istog dana postupajući javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu podneo Predlog za izricanje mere prema osumnjičenima zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa oštećenima -saopšteno je iz ovog tužilaštva.

Osnovni sud u Vršcu doneo je rešenje kojim se određuje mera zabrane prilaženja, sastajanja i komunikacije sa određenim licima i posećivanje određenih mesta.

- U navedenom predmetu zakazane su dokazne radnje saslušanja osumnjičenih lica. OJT u Vršcu nastavlja dalji rad na predmetu, te u interesu dokaznog postupka za sada nije moguće saopštavati detaljnije informacije o konkretnim dokaznim radnjama koje preduzima Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu - navodi se u saopštenju.

Bonus video:

Kurir televizija TRI MUŠKARCA OPLJAČKALI JUVELERNICU: Čekali da osoblje ode na pauzu? Vrednost 15 MILIONA EVRA, OVO su prve informacije istrage