Vatrogasno-spasilačka služba pronašla je telo.C. S. (51) iz okoline Lebana koji je nastradao u u rudniku "Grot" u Krivoj Feji, opština Vranjska Banja, potvrdilo je Osnovno javno tužilaštvo u Vranju.

Telo je prema navodima tužilaštva pronađeno noćas negde oko 3.30 sati, a prema informacijama obaveštena je porodica. Kako Kurir nezvanično saznaje sat vremena je trajalo izvlačenje tela nastradalog, koje je pronađeno na osmom horizontu. Telo je nakon izvlačenja prevezeno u ZC u Vranju, radi obdukcije koja će biti obavljena u toku dana, tako da će se tačan uzrok smrti znati nakon obdukcije.

Tužilaštvo će nakon dostavljanja svih izveštaja i zapisnika o inspekcijskom nadzoru, utvrditi da li postoji odgovornost nekog lica za nastanak predmetnog događaja.

"Takođe, došlo je do greške u jučerašnjem saopštenju gde je navedena dubina šest kilometara, svakako se radilo o velikoj dubini ali daleko manjoj od navedene i koja će se znati nakon dostavljanja izveštaja rudarske inspekcije, s tim što navodimo da je telo pronađeno na osmom horizontu rudnika", saopšteno je iz OJT u Vranju..

Podsetimo, nesreća se dogodila u noći između srede i četvrtka, kada je rudar ispao iz radne mašine kojom je rukovao, a nakon što je prethodno probio graničnik, kako je potvrđeno Kuriru u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju.

Bonus video:

Kurir televizija Sahrana rudara Nenada Trivunca