Aleksandar Gligorijević, mladić iz Leskovca koji je nestao 26. jula u gradu Aja Napa na Kipru dok je bio na letovanju, a prema poslednjim nezvaničnim informacijama, pronađen je mrtav. Njegova porodica i prijatelji sada se, mesec i po dana kasnije, opraštaju od njega.

Nakon što se na društvenim mrežama oglasio prvo njegov prijatelj sa Kipra koji je prvi govorio o nestanku, a onda i otac koji je objavio niz njegovih fotografija uz pesmu Tome Zdravkovića "Što te nema".

screenshot-20240906-082717.jpg
Screenshot Facebook 
foto: screenshot Facebook

Nakon njih, oglasila se i Aleksandrova drugarica koja je objavila njihovu zajedničku fotografiju uz opis: "Zauvek ćeš mi nedostajati".

Naime, kiparski mediji objavili su da je pronađeno telo nepoznatog muškarca, dok se tamošnja policija nije oglašavala, a informaciju da je u pitanju Aleksandar tvrdio jedan od privatnih istražitelja sa Kipra.

Prema rečima Aleksandrovog prijatelja sa Kipra, neke dezinformacije su odvele istragu u pogrešnom smeru i moguće je da ga zato dugo nisu mogli da pronađu telo.

Kako saznajemo, njegovo telo poslato je na obdukciju sa toksikologijom.

- Policija se još neće oglašavati dok ne bude imala sve informacije, odnosno dok ne budu gotovi svi testovi. Još se ne zna kako je Aleksandar preminuo - kaže izvor Kurira.

screenshot-20240906-082625.jpg
Screenshot Facebook 
foto: screenshot Facebook

Podsetimo, Aleksandar Gligorijević nestao je 26. jula u gradu Napa na Kipru dok je bio na letovanju.

- Moj sin je 18. jula otišao na Kipar na letovanje i svaki dan smo se čuli, a poslednji put je bilo 24. jula kad mi je oko pola 10 uveče rekao da je bolestan i da ima temperaturu, ali i da je nešto loše psihički. Do tada mi je govorio da je sve u redu i da se lepo provodi, ali se taj dan rasplakao - pričala je Aleksandrova majka Jasmina.

Prema njenim rečima ona ga je tada savetovala da sedne na avion i dođe za Srbiju, ali je on odlučio da ostane još.

- Posle toga mi se više nije javljao i već naredni dan kad sam ga zvala mu je telefon bio isključen. Nisu mu stizale ni poruke na mrežama, ništa - kaže nam Jasmina i dodaje:

- Pošto mu ovo nije prvi put na Kipru znao je tog momka koji radi u jednom ugostiteljskom objektu kod kog je odlazio, a i on ga je poslednji put video 21. jula. Ja sam njega kontaktirala i obavestila ga da mi se Aleksandar ne javlja, te je on obavestio policiju.

new-project.jpg
Instagram 
foto: Instagram

Aleksandrov poznanik sa Kipra, kako je ispričala Jasmina, obišao sve bolnice i nigde ga nije bilo.

- 25. jula ga je srela jedna devojka koja ga poznaje, pitala ga je gde ide, rekao je da ide da kupi nešto da jede, a poslednji put je u hostelu u kom je odseo viđen 26. jula oko pola 12 uveče i više se nije vratio. tamo su mu ostale stvari, samo nije bilo pasoša i telefona - kaže Aleksandrova majka.