Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv žene (20) iz tog grada zbog nasilja u porodici jer je 24. maja ove godine nožem izbola šestogodišnju ćerku.

- Osnovno javno tužilaštvo dostavilo je na potvrdu Osnovnom sudu optužnicu protiv žene zbog krivičnog dela nasilje u porodici. Optužnica je u fazi preispitivanja, a što se tiče krivične sankcije, tužilaštvo je predložilo da se optužena oglasi krivom i kazni po zakonu - saopštili su iz Osnovnog javnog tužilaštva i dodali da se optužena i dalje nalazi u pritvoru koji joj je određen 26. maja.

sud-sudnica.jpg
Marina Lopičić 
Ilustracijafoto: Marina Lopičić

- Pritvor joj je produžen do 20. septembra kako ne bi uticajem na svedoke ometala postupak, te zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju na to da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti delo - rečeno je.

Motivi stravičnog napada na nemoćno dete još nisu poznati jer je majka koja je u drugom stanju prilikom hapšenja ćutala, a nije reč rekla ni radnicima Centra za socijalni rad. Jedini svedok monstrouznog napada bila je baba optužene žene, koja je bespomoćno posmatrala kako joj unuka ubada dete, a nije mogla da joj pomogne jer je nepokretna.

- Ništa nije nagoveštavalo da će se ovako nešto desiti. Unuka se normalno ponašala, da bi se u jednom trenutku sa snahom posvađala oko haljine. Snaha je tvrdila da je njena, a moja unuka da nije, prepirale su se, ali nisam ni slutila da će to dovesti do ovakvog ishoda. Dete se igralo kada je moja unuka bez ikakvog razloga dograbila nož i počela da ga ubada po leđima. Dete je vrištalo, a ja sam samo mogla da gledam njene muke jer ne mogu da hodam - pričala je baka nakon što joj je unuka uhapšena.

Tada je rekala da ne zna ko je pozvao policiju, već da je patrola stigla i odvela njenu unuku.

- Ne znam šta joj je bilo, u drugom je stanju - rekla je ova Nišlijka.

Dete koje još nema punih šest godina odvedeno je u Univerzitetski klinički centar, gde je ustanovljeno da ima tri ubodne rane koje su kvalifikovane kao lake telesne povrede. Devojčica je otpuštena na kućno lečenje, a po odluci Centra za socijalni rad poverena je na čuvanje baki po ocu.

sud-sudnica.jpg
Marina Lopičić 
Ilustracijafoto: Marina Lopičić

Svekrva uhapšene žene je nakon njenog hapšenja rekala je da joj decu više neće vratiti jer je zabrinuta za njihovu bezbednosti.

- Mogu da sa punim pravom kažem da je ona veoma loša majka. Jedno dete joj je zbog toga i oduzeto, veoma je agresivna. Više je ne smatram svojom snahom jer žena koja to uradi svom detetu ne zaslužuje da bude majka, to je zver - rekla je ranije svekrva.

Optuženoj majci preti kazna zatvora od dve do 10 godina, s obzirom na to da je delo učinjeno prema maloletnom licu.

(Telegraf.rs)