Porodice i prijatelji okupili su se danas da bi obeležili dve godine od velike tragedije koja se dogodila 11. septembra 2022. godine, kada su u saobraćajnoj nesreći poginula četiri mladića.

Tog kobnog jutra Užice je ostalo bez četiri mlada čoveka: Stefana Džavovića (21), Nikole Daničića (19), Vladimira Miloševića (27) i Uroša Drčelića (22).

Kolona preko 30 automobila pod pratnjom policije uputila se na parking pored magistralnog puta Užice - Zlatibor, blizu zida gde se nalaz mural sa likovima nastradalim i velikim pitanjem “Zašto?”. Odatle su peške okupljeni krenuli magistralom putem do spomenika, koji se nalazi nedaleko od mesta gde su četiri mladića izgubili živote.

uzice--dve-godine-od-smrti-4-mladicca-17.jpg
Kurir/Z.G. 
foto: Kurir/Z.G.

Roditelji, braća, sestre i prijatelji palili su sveće i odali počast onima koje su izgubili pre dve godine.

- Prolazi dan po dan, mesec po mesec, evo već godina po godina, a mi i dalje ostajemo zarobljeni u tom jednom jutru, u tom jednom danu, u toj nedelji, u 11. sepetembru 2022. godini. Nismo mi tog dana izgubili samo Vladimira, Uroša, Stefana i Nikolu, izgubili smo mnogo više. Izgubili smo i sina, i brata, i uju, i dečka, i druga, izgubili smo mi najlepše osmehe, najčistije duše, najjače zagrljaje, najveću podršku. Izgubili smo mi razlog za istinsku sreću, a dobili razlog za neporolaznu tugu – navela je Marica Lazović, sestra tragično nastradalog Uroša.

Kurir/Z.G. "RANE NEMAJU LEK, SVE JE TEŽE" Porodica i prijatelji obeležili 2 godine od pogibije četiri mladića iz Užica (VIDEO)

Sa glasom kojim podrhtava nastavila je:

- Lažu kada kažu da vreme leči sve rane, jer ove rane nemaju lek. Sve je teže i teže, jer dolazi sve ono što smo trebali uraditi zajedno, a njih nema. Nikada nećemo saznati kako bi izgledali njihovi najsrećniji dani, njihova venčanja i njihova deca. Nikada, jer život je imao druge planove za njih, a i za sve nas. Kažu voljeni ne umiru sve dok žive oni koji ih vole i verujte mi da je tako, jer dok ima nas imaće i njih. Zato veliko hvala od srca što ste danas tu i što ih od zaborava ne čuvaju samo njihovi najmiliji, već ih čuvate i vi – rekla je Marica i dodala:

- Zato vas danas ovde u ime porodica molim da usporite, jer život je sam po sebi brz, proleti za čas. Ne dozvolite da vas vaši najmiliji ostanu željni, grlite se i volite, uživajte u tome što imate, jer verujte nam sve dok imate na broju sve koje volite imate sve što je za istinsku sreću potrebno.

uzice--dve-godine-od-smrti-4-mladicca-16.jpg
Kurir/Z.G. 
foto: Kurir/Z.G.

Zatim su braće i sestre nastradalih mladića pustili četiri crvena i četiri bela balona sa porukama. Žute lattice na balon je okačila Vladimirova sestra zato što je to neki njihov znak, Urošu su poslali poruku “ujini klinci” koji su nacrtali crteže i poručili da ga vole i da im nedostaje, Stefanu je napisano da nedostaje, a Nikoli su roditelji poručili da će se sresti jednog dana i sve nadoknaditi.

Kurir Obeležavanje dve godine od pogibije 4 mladića

Te kobne noći, između 10. i 11. septembra, mladići su bili su gradu u provodu. Nisu bili svi zajedno, ali sudbina ih je sastavila posle ponoći da bi u ranim jutarnjim satim, oko 5.30 časova, seli u džip “BMW X5”, koji je Vladimir dovezao iz Slovenije, gde je radio kao profesionalni vozač.

Do nezgode je došlo nekoliko kilometara od Užica, kada se BMW kojim je upravljao Vladimir Milošević, dolaskom u mesto Surduk kod baze AD “Putevi”, na delu puta gde su tri saobraćajne trake, usled neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom.

Automobil je izleteo sa kolovoza sa leve strene u pravcu kretanja, udario u betonsku ogradu pored asflata, zatim u kamenu kosinu pored leve ivice puta, nakon čega se od siline udara prevrnuo na kolovoz. Na licu mesta su poginuli Stefan, Nikola i Vladimir, dok je Uroš preminuo u bolnici.