Osumnjičeni Kosta K. (45), državljanin Crne Gore Miloš K. (26), Nebojša S. (47) i Miodrag P. (46) uhapšeni su nakon što je policija osujetila njihov plan kada su krenuli na organizovani krimi-obračun navodno zbog prevlasti u poslovima obezbeđenja beogradskih klubova i splavova!

Sva četvorica su se, podsetimo, na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu. Inače, oni su nameravali da se obračunaju "2 na 2", kada su Kosta K. i Miloš K. krenuli u zakazano vreme i na prethodno zakazanu lokaciju da se suoče sa Nebojšom S. i Miodragom P. Svako od njih je, kako se saznaje, krenuo dobro pripremljen - sa po jednim metkom u cevi, ali i onima u rezervi.

450909516-8026538817408450-7499404068253085065-n.jpg
Drustvene Mreže 
Kosta K.foto: Drustvene Mreže

Pa tako su jednu grupu navodno činili Kosta K. i crnogorski državljanin Miloš K., dok su u drugoj bili Nebojša S. i Miodrag P.

- Kosta K. je godinama vodio upravo poslove obezbeđenja poznatih beogradskih klubova, kao i drugih objekata, očigledno je imao nameru da zadrži poziciju glavnog u ovim poslovima - navodi izvor i podseća da je Kosta K. osuđivan za razbojništva, a poslednji pokušaj bio je 2020. godine, kada je pokušao da opljačka jedan kombi koji je prevozio dnevnice za zaposlene.

- On se sa još dvojiciom osumnjičenih maskirao u policajca, kada im je u susret naišao kombi koji je prevozio novac za isplatu dnevnica zaposlenima jedna kompanije. Sa pištoljem za pojasom, Kosta K. je zaustavio kombi, ušao na suvozačevo mesto i tukao vozača, dok su drugi članovi njegove ekipe tražili novac - podseća izvor i dodaje da je i tada policija osujetila plan Koste K. i sprečila dalje razbojništvo.

Međutim, pored njega, i ostali uhapšeni su odranije dobro poznati policiji.

Određen pritvor

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da svoj četvorici osumnjičenih odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo, a državljaninu Crne Gore Milošu K. i zbog opasnosti od bekstva.

Naredbom o sprovođenju istrage, Kosti K. i Milošu K. se na teret stavlja nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu, a Nebojši S. i Miodragu P. po jedno krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

- Postoje sumnja da su Kosta K. i Miloš K, po prethodno postignutom dogovoru, u kaseti automobila naspram suvozačevog sedišta nosili pištolj marke "CZ 99" s okvirom u kojem se nalazilo 15 metaka.

Pomenutim vozilom su se 6. septembra godine oko 17 sati dovezli do ugostiteljskog objekta u Novom Beogradu i tada su pretresom vozila policijski službenici našli pištolj. Nebojša S. je za pojasom nosio pištolj marke "valter" s jednim metkom u štu cevi i okvirom sa 14 metaka, dok je Miodrag P. za pojasom takođe nosio pištolj "valter" s jednim metkom u štu cevi i okvirom sa sedam metaka.