Na današnji dan pre dve godine ubijen je vođa "škaljarskog klana" Jovan Vukotić.

Jovan Vukotić je ubijen 8. septembra 2022. godine u Istanbulu dok se vozio ka tržnom centru u Bešiktašu, naočigled svoje trudne supruge Maše M. (24) i maloletnog supruga. Dvojica napadača na motociklima otvorili su vatru na automobil a potom pobegli. Ispalili su ukupno pet hitaca u Vukotića. Desetak dana kasnije, uhapšena je grupa crnogorskih i turskih državljana zbog sumnje da su odgovorni za to ubistvo.

U januaru prošle godine je obelodanjeno da je u Turskoj podignuta optužnica za njegovo ubistvo, kao i da je predata sudu u Istanbulu. Na optužnici se nalazi 18 osoba, uključujući Radoja Živkovića, rođaka Radoja Zvicera, kao i Milana Vujotića i Zdravka Perunovića. Optuženima se stavlja na teret ubistvo, formiranje kriminalne organizacije i falsifikovanje dokumenata.

jovan-vukotic-foto-yeni-safak.jpg
Yeni Şafak 
foto: Yeni Şafak

U optužnici se, prema pisanju turskih medija, navodi da je ubistvo Jovana Vukotića naručio Radoje Zvicer i da je angažovao Živkovića i Vujotića da ga lociraju. Vukotić je u Tursku ušao sa pasošem na ime Predrag Popović, a osumnjičeni su ga pronašli, pratili a potom i ubili sarađuju sa kriminalnim grupama iz Turske.

Jovan Vukotić je sahranjen je na groblju u selu Čevo, kod Cetinja, gde je pokopan i njegov otac Veselin Vesko Vukotić (69), koji je ubijen 2019. u obračunu dva zavađena kotorska kriminalna klana. Veselinov ubica i njegov saučesnik još nisu nađeni. Ubica je ispalio šest hitaca Vukotiću u grudi.

Vukotićev vozač osumnjičen da je pomagao ubicama: "Jovan mi je bio kao brat"

Emre K. koji je u vreme ubistva Jovana Vukotića bio njegov vozač, odlukom Višeg krivičnog suda u Istanbulu, uhapšen je (pa pušten da se brani sa slobode) pod sumnjom da je pomogao ubicama da lociraju vođu "škaljaraca".

"Moje ime ide rame uz rame sa ljudima za koje nisam ni znao da postoje u životu Jovana Vukotića. Jako mi je žao zbog svega što se dogodilo, Jovan mi je bio kao brat, a ubijen je. Ova situacija u kojoj sam me veoma boli", rekao je ranije pred sudom, prema pistanju turskih medija, vozač Jovana Vukotića.