Srbina (53) za kojim već dugo tragaju italijanske vlasti, a koji je navodno deo velike kriminalne organizacije, konačno je izručen iz Danske, i to nakon višemesečnog bekstva dok je za njim tragao Interpol. Osumnjičenom državljaninu Srbije sudi se zbog trgovine drogom, a kazna koja mu preti je preko 4 godine!

Hapšen zbog 231 kg droge

- Ovaj muškarac poznat je italijanskim vlastima po krijumčarenju droge. Prvi put je uhapšen 2021. godine zbog transporta veće količine droge, a bilo je reč čak o 231 kilogramu droge. Posle godinu dana boravka u zatvoru, Srbin je pušten iz pritvora, ali mu je zabranjen ulazak u Venetu - rečeno je iz nadležnog tužilaštva u Veroni.

Ipak, Srbin se ovde nije zaustavio, nova istraga pokazala je da je on bio deo i međunarodne kriminalne organizacije.

- Nadležni iz Verone otkrili su umešanost Srbina u veliku međunarodnu kriminalnu organizaciju koja se bavila isključivo proizvodnjom i trgovinom drogom. Nakon toga, Tužilaštvo u Veroni izdalo je nalog za hapšenje ovog Srbina - dodaje izvor, a prenose italijanski mediji.

Našli ga u Danskoj

Zahvaljujući saradnji Službe za međunarodnu policijsku saradnju i danskih vlasti, traženi muškarac je lociran i uhapšen u Danskoj 14. maja 2024. godine.

Sada je konačno izručen Italiju. Specijalnim letom koji je organizovala Služba Interpola, muškarac je sleteo na rimski aerodrom Fjumičino, gde su ga policajci Državne policije priveli i prebacili u zatvor Rieti. Srbina čeka služenje zatvorske kazne od 4 godine, 3 meseca i 8 dana.