U Višem sudu u Beogradu danas je završeno ročište Miljani i Vladimiru Kecmanoviću, majki i ocu dečaka koji je 3. maja prošle godine ubio devet svojih vršnjaka i radnika obezbeđenja.

Na današnjem suđenju ispitani su nastavnica, teško povređena Tatjana Stevanović, kao i dadilja dečaka ubice i DNK veštak.

Posle suđenja advokat Zora Dobričanin Nikodijević navela je "da se nakon današnjeg ročišta polako približavamo kraju ovog slučaja."

- Na današnjem suđenju izvedeni su gotovo svi planirani dokazi i sve bliže smo kraju ovog sudskog postupka. Želim da kažem to što se okončava ovaj sudski postupak protiv roditelja Kecmanovića, kao i radnika streljane, ne znači da ćemo mi da prestanemo da tragamo za onima koji su pomogli u gnusnom zločinu 3. maja 2023, kada je streljano devetoro dece i radnik obezbeđenja Dragan. Naprotiv, nakon današnjeg pretresa, mišljenja sam da će se otvoriti put da se kazne svi oni koji su doprineli ovom zločinu - rekla je advokat nakon suđenja.

Kurir televizija Izjave advokata posle ročišta roditeljima dečaka ubice

Advokat Marko Janković, koji zastupa neke od oštećenih porodica rekao je da se na današnjem ročištu nije pojavio radnik streljane koji bi svedočio o tome da li je viđao dečaka ubicu kako puca, kao i da li ga je okrivljeni otac Vladimir Kecmanović često dovodio u prostorije kluba.

- Radnik streljane nije došao na današnje ročište, pa se njegov dolazak očekuje na sledećem suđenju. Kako što već znate danas su svedočili nastavnica istorije, dadilja i DNK veštak koja je kratko svedočila o svemu - rekao je advokat Janković.

Advokat Irina Borović i Marija Ivelja, koje zastupaju porodicu Kecmanović nakon suđenja dale su svoj sud o današnjem pretresu.

- Kao što smo i očekivali, ništa novo nismo čuli na današnjem suđenju u ovoj fazi postupka, a u pogledu okrivljene Miljane Kecmanović. Davno smo dokazali da se ovde radi o pritisku javnosti od strane tužilaštva koje vrši pritisak na okrivljenog Vladimira Kecmanovića da prizna krivicu i sklopi sporazum o priznanju krivičnog dela - rekla je Irina Borović.