Nastavnica istorije koja je bila očevidac zločina i držala je čas kada je dečak ubica ušao naoružan pištoljima u svoj razred, kako Kurir nezvanično saznaje, ispričala je da se sve dogodilo brzinom svetlosti.

- U potresnom svedočenju ona je ispričala da je pala na zemlju pre nego što je stigla da vidi ko puca. Ispricala je da je videla noge, koje polako prolaze pored nje i da je ubica bio miran, da nije trčao niti bežao posle zločina - otkriva izvor Kurira u dodaje:

- Na suđenju je danas saslušana i dadilja koja je puno vremena provodila u kući Kecmanovića i koja ga je čuvala od nepunih godinu dana. Tokom svedočenja je potvrdila da je jednom videla kako je dečak ubica čitao na internetu o kalibrima pistolja - otkriva nas izvor.

screenshot-20240909-123538.jpg
Kurir Televizija 
Dadiljafoto: Kurir Televizija

- Optuženi ciji je sin ubio vršnjake javio se za reč kako bi protestvovao na izveštavanje medija o njemu i njegovoj porodici. Ponovo je, na metar od roditelja koji su izgubili decu pokušao da njegovu porodicu predstavi kao najveću žrtvu, zbog čega su roditelji ubijenih burno reagovali, pa ih je sud opomenuo a nekolikcinu udaljio, dok su neki roditelji sami odlučili da napuste sudnicu - otkrio je izvor Kurira sta se dešavalo iza zatvorenih vrata na suđenju Miljani i Vladimiru Kecmanoviću.

3884382-vk-ff.jpg
Privatna Arhiva 
vLADIMIR KECMANOVIĆfoto: Privatna Arhiva

Podsetimo, Vladimir Kecmanović optužen je da je izvršio krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti, s obzirom na to da je dete od 13 godina, koliko je imao u vreme izvršenja zločina, vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje koje je posedovao u kući.

Optuženi Kecmanović nalazi se u prtivoru od 3. maja prošle godine, kada je uhapšen.

Miljana Kecmanović, optužena je za nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja, pošto je njen DNK pronađen na jednoj čauri u učionici, kao i na gumici za kosu kojom je bila vezana flaša u kojoj je njen sin napravio molotovljev koktel.

Njihov sin je tog kobnog 3. maja ubio devetoro dece i čuvara škole u OŠ "Vladislav Ribnikar" i on se od tada nalazi u psihijatrijskoj ustanovi jer je krivično neodgovoran, s obzirom na to da je u trenutko kad je počinio ovaj zločin imao samo 13 godina.

Bonus video:

Kurir Advokat porodice Kecmanović daje izjavu nakon suđenje ispred Palate pravde