Drskost Vladimira Kecmanovića toliko je uznemirila roditelje nastradale dece da su neki od njih burno reagovali, pa ih je sud opomenuo, nekolicinu je udaljio, a neki su sami odlučili da napuste sudnicu

Miljani i Vladimiru Kecmanoviću, majci i ocu dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio nezapamćeni zločin u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, gde je ubio devetoro učenika i čuvara škole nastavljeno je suđenje u Višem sudu u Beogradu.

Na pretresu su svedočili teško ranjena nastavnica istorije Tatjana Stevanović, zatim dadilja Kecmanovića, kao i DNK veštak, a ono što je po ko zna koji put povredilo i razbesenelo oštećene roditelje ubijene dece, koji su sedeli u sudnici, jeste drskost okrivljenog Vladimira Kecmanovića!

3884382-vk-ff.jpg
Privatna Arhiva 
okrivljeni vladimir kecmanović, otac dečaka ubicefoto: Privatna Arhiva

Svedočila i dadilja

- Optuženi, čiji je sin ubio vršnjake, javio se u jednom trenutku za reč kako bi protestovao protiv izveštavanja medija o njemu i njegovoj porodici! Ponovo je, na metar od roditelja koji su izgubili decu, pokušao da sebe i svoju porodicu predstavi kao najveće žrtve! Zbog toga su roditelji ubijenih burno reagovali, pa ih je sud opomenuo, a nekolicinu i udaljio, dok su neki roditelji sami odlučili da napuste sudnicu - otkrio je izvor Kurira šta se dešavalo iza zatvorenih vrata na suđenju Miljani i Vladimiru Kecmanoviću.

Kao svedok pojavila se i nastavnica istorije Tatjana Stevanović koja je bila očevidac zločina i koja je držala čas kad je dečak ubica ušao u razred naoružan pištoljima. Ona je, kako Kurir nezvanično saznaje, ispričala da se sve dogodilo brzinom svetlosti.

1011-tatjana-stevanovic-ranjena-nastavnica-osnovna-skola-vladislav-ribnikar-1.jpg
Kurir 
teško ranjena nastavnica istorije tatjana stevanovićfoto: Kurir

- U potresnom svedočenju rekla je da se srušila pre nego što je stigla da vidi ko puca. Ispričala je da je videla noge ubice dok je polako prolazio pored nje i da je on bio miran, nije trčao niti bežao posle zločina - otkriva izvor Kurira. Stevanovićeva je na ročište došla u pratnji supruga i bila je vidno uznemirena, a s roditeljima stradale dece dugo se grlila u hodniku Palate pravde.

- Na suđenju je saslušana i dadilja koja je puno vremena provodila u kući Kecmanovića i koja je dečaka ubicu čuvala od nepunih godinu dana. Tokom svedočenja ona je potvrdila da je jednom videla kako je dečak ubica čitao na internetu o kalibrima pištolja. Pričala je da je bio dobar dečak i da nikada nije primetila ništa neobično kod njega - otkriva naš izvor.

screenshot-20240909-123346-copy.jpg
Kurir Televizija 
dadilja porodice kecmanovićfoto: Kurir Televizija

Kako navodi naš sagovornik, roditelji ubijene dece teško su podneli njeno svedočenje, a neki od njih su i plakali.

- Preteško mi je i ne mogu da govorim ni o čemu - rekla je za Kurir dadilja pre nego što je ušla da svedoči.

DNK veštak

Žena koja je DNK veštak i radi pri MUP Srbije je nakon pauze svedočila protiv okrivljenih Miljane i Vladimira Kecmanovića, majke i oca dečaka ubice, i tom prilikom iznela dokaze i analize koje je obavila u ovom slučaju. Ona je, kako saznajemo, radila i na slučaju Tijane Jurić, koja je brutalno ubijena u julu 2014. godine.

1111.jpg
Zorana Jevtić 
miljana kecmanović, majka dečaka ubicefoto: Zorana Jevtić

Vladimir Kecmanović je, podsetimo, optužen da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti s obzirom na to da je dete od 13 godina, koliko je njegov sin imao u vreme izvršenja zločina, vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje koje je posedovao u kući. Njegova supruga Miljana tereti se za nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja pošto je njen DNK nađen na jednoj od čaura u učionici, kao i na gumici za kosu kojom je bila vezana flaša u kojoj je njen sin napravio Molotovljev koktel.

Njihov sin je kobnog 3. maja ubio devetoro dece i čuvara škole u OŠ "Vladislav Ribnikar" i od tada je u psihijatrijskoj ustanovi jer je krivično neodgovoran, s obzirom na to da je u trenutku zločina imao 13 godina.

Advokatica Zora Dobričanin Nikodijević

Približavamo se polako kraju ovog slučaja

Advokatica Zora Dobričanin Nikodijević, koja zastupa neke od oštećenih porodica, posle suđenja je navela da se "posle ovog ročišta polako približavamo kraju ovog slučaja".

- Na suđenju su izvedeni gotovo svi planirani dokazi i sve bliže smo kraju ovog sudskog postupka. Želim da kažem da to što se okončava ovaj sudski postupak protiv roditelja Kecmanovića, kao i radnika streljane, ne znači da ćemo mi prestati da tragamo za onima koji su pomogli u gnusnom zločinu 3. maja 2023. godine, kada je streljano devetoro dece i radnik obezbeđenja Dragan. Naprotiv, mislim da će se otvoriti put da se kazne svi oni koji su doprineli ovom zločinu - rekla je za Kurir advokatica.

Kurir televizija Izjave advokata posle ročišta roditeljima dečaka ubice

Advokat Marko Janković, koji zastupa neke od oštećenih porodica, istakao je da se na ročištu nije pojavio radnik streljane koji bi svedočio o tome da li je viđao dečaka ubicu kako puca, kao i da li ga je okrivljeni otac Vladimir Kecmanović često dovodio u prostorije kluba.

- Radnik streljane nije došao na ročište, pa se njegov dolazak očekuje na sledećem suđenju. Kako što već znate, svedočili su nastavnica istorije i dadilja, kao i DNK veštak, koji je kratko svedočio o svemu - rekao je advokat Janković.

Branioci Kecmanovića

Na suđenju nismo čuli ništa novo

Advokatice Irina Borović i Marija Ivelja, koje zastupaju porodicu Kecmanović, nakon suđenja su dale svoj sud o jučerašnjem ročištu.

whatsapp-image-20240129-at-2.19.22-pm.jpg
Stefan Stojanović/ Mondo 
irina borovićfoto: Stefan Stojanović/ Mondo

- Kao što smo i očekivali, ništa novo nismo čuli na suđenju u ovoj fazi postupka u pogledu okrivljene Miljane Kecmanović. Davno smo dokazali da je ovde reč o pritisku na javnost od strane tužilaštva, koje traži da okrivljeni Vladimir Kecmanović prizna krivicu i sklopi sporazum o priznanju krivičnog dela - rekla je Borovićeva.

01.jpg
Kurir 
foto: Kurir

SAZNAJTE SVE O POZNATIMA UZ NOVI DODATAK STARS!

Pripremite se za uzbuđenje jer vam dnevne novine Kurir donose ekskluzivno izdanje Stars!

pr-stars-za-109-datum2.jpg
Kurir 
foto: Kurir

Korak u svet glamura! Ovo izdanje pruža vam jedinstvenu priliku da zavirite u živote vaših omiljenih zvezda. Bez obzira na to da li pratite filmske legende, muzičke ikone, sportske heroje ili najnovije modne trendove, Stars će vas uputiti u sve što je bitno, uz sažetak najintrigantnijih događaja.

Pripremite se za dublje uvide, ekskluzivne intervjue i nezaboravne priče koje će vas provesti kroz svet slavnih kao nikada do sada. Zahvaljujući Kuriru, vaše otkrivanje tajni slavnih postaje lakše, a čitanje ovog specijalnog izdanja postaje vaša nova strast.

Uživajte u svakoj stranici!

Kurir.rs

stars.jpg
Kurir 
foto: Kurir

Bonus video:

Kurir Advokat porodice Kecmanović daje izjavu nakon suđenje ispred Palate pravde