Nasilnik Luka Đ. (27), koji je napao i pretukao devojku u kafiću na Novom Beogradu, pušten je nakon saslušanja da se brani sa slobode.

Kako kaže S. K, prijateljica napadnute devojke, njena drugarica se ne oseća bezbedno i predstoji joj dug psihički oporavak zbog svega što se dogodilo.

Stravičan napad dogodio se 2. septembra, u restoranu na Novom Beogradu, kada je Luka Đ. pretukao devojku naočigled brojnih očevidaca. On je nakon napada pobegao sa lica mesta, a u stanicu policije javio se tek 4. septembra, u prisustvu advokata.

Njemu se na teret stavljaju dva krivična dela "zlostavljanje i mučenje" i jedno krivično delo "ugrožavanje sigurnosti", a iako je tužilac zatražio pritvor, sudija je odlučio da nasilnika pusti na slobodu. Drugarica pretučene devojke objašnjava šta se tačno dogodilo kobne večeri.

pretucena-devojka-2.jpg
Drustvene Mreže 
foto: Drustvene Mreže

„Moja prijateljica se ne oseća sigurno, pogotovo nakon što je nasilnik pušten na slobodu. On je njoj te večeri poslao maltene 300 poruka, sve vreme joj je slao: „Gde si, gde si?“, ona nije odgovarala, odnosno poslala mu je da je ostavi na miru. On je potom na društvenim mrežama video gde se ona nalazi sa drugaricama, a ubrzo je došao, odnosno uleteo je u kafić i odmah krenuo da je bije. Vukao ju je, šutirao u glavu, bilo je strašno“, kaže naša sagovornica i dodaje:

„Moja sestra je pokušala da je odbrani i udarila ga je čašom, nakon čega je krenuo i nju da tuče. Počupao ju je za kosu, šutirao. Niko iz kafića nije reagovao da ih zaštiti, bilo je strašno. Nasilnik je potom izašao iz kafića i samo nestao“.

Nasilnik je pretio devojci i da će je ubiti, kao i njenim prijateljicama.

S. K. ističe da je njena prijateljica nakon toga pozvala policiju, a zatim i otišla u Urgentni centar, gde su joj konstatovane povrede.

„Policija je odmah reagovala, pretresla stan nasilnika, ali ga nije tamo zatekla. On je u četvrtak u pratnji advokata se predao, a u petak je pušten na slobodu, što je nedopustivo. Tužilaštvo će uložiti žalbu. Moja prijateljica je uplašena, tek joj predstoji oporavak“, kaže sagovornica.

Ona ističe i da je strašno što su se na društvenim mrežama, nakon stravičnog napada na njenu drugaricu, pojavili komentari u kojima se vređa žrtva.

„Moramo da prestanemo da krivimo žrtvu. Ne smemo da pravdamo nasilje. Žene ne smeju da trpe nasilje, ukoliko postoje nesuglasice, okreneš se i odeš, ne smeš da tučeš i udaraš tu ženu“, kaže naša sagovornica.

Inače, Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je prošle nedelje da je osumnjičeni priznao delo.

Kurir.rs/Nova

Preneo: R.J.

Bonus video:

Privatna arhiva Otac brutalno pretukao maloletnu ćerku