U Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici u petak, 13. septembra 2024. godine u 10.30 časova biće organizovan fudbalski turnir na kome učestvuju osuđenici ovog zavoda, kao i bivša osuđena lica iz Nemačke, Holandije, Norveške, Velike Britanije i Irske koji su bili deo ovog projekta tokom izdržavanja zatvorske kazne u svojim zemljama.

Zainteresovani mediji koji žele da izveštavaju sa ovog događaja treba da pošalju podatke za svoje novinarske ekipe (ime, prezime i broj lične karte) na elektronsku adresu novinari@mpravde.gov.rs najkasnije do 12. septembra 2024. godine do 12 časova.

Novinarske ekipe treba da dođu u 10.30 časova ispred upravne zgrade KPZ u Sremskoj Mitrovici. Medije najljubaznije molimo da budu tačni kako bi se pre ulaska u zavod obavile neophodne provere predviđene za sve kazneno-popravne zavode zatvorenog tipa.

U zavodskom sportskom centru će biti organizovano davanje izjava o značaju ovog projekta koji se sprovodio pod pokroviteljstvom ERASMUS programa Evropske unije. Izjave će davati upravnik KPZ u Sremskoj Mitrovici Aleksandar Alimpić, međunarodni partneri na projektu, vaspitači Službe za tretman i učesnici turnira.