Poznati ugostitelj Dragan Ristić (61) zvani Čađa ubijen je pre četri godine ispred svoje porodične kuću u Kaluđerici u Beogradu. Za brutalnu likvidaciju tereti se Vuk Ursulov, a ubistvo Ristića obuhvaćeno je optužnicom protiv "vračarskog klana" na čijem čelu je odbegli Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara.

Ristić je likvidiran 10. septembra 2020. kada je napadač Vuk Ursulov oko 8.15 časova automobilom "pasat" presreo "audi" kojim je žrtva krenuo na posao, izazvao manji udes, a potom, kada je Dragan Ristić izašao iz kola, hladnokrvno pucao u njega, pogodivši ga sa nekoliko hitaca u glavu. Od zadobijenih povreda Dragan Ristić je preminio, a egzekutor je pobegao sa lica mesta, a potom zapalio "pasat" koji je koristio u zločinu.

wertzu.jpg
Privatna Arhiva 
ubijeni dragan ristić čađafoto: Privatna Arhiva

Porodica Ristić je na četvorogodišnji pomen objavila potresnu čitulju u jednim dnevnim novinama.

- Gubitak tebe je kao gubitak sopstvene duše, i dok vreme može ublažiti bol, sećanje i ljubav prema tebi ostaju zauvek s nama, podsećajući nas na sve ove dragocene trenutke koje smo delili s tobom. Volimo te najviše - piše u čitulji koju potpisuje njegova porodica.

Drugu čitulju potpisuje njegov sin uz reči: "Čaki, živim časno i ponosno, onako kako si me učio. Volim te najviše."

img-20240910-100950-edit-336185371705972.jpg
Printscreen 
porodica objavila čitulju za ubijenog ristićafoto: Printscreen

Kako smo ranije izveštavali, "pasat" koji je koristio okrivljeni Ursulov zapalio je u Mirijevu, a zatim se dao u beg. U zapaljenom vozilu pronađen je pištolj s prigušivačem. Iako je tada vozilo prilično izgorelo, prikupljeno je dovoljno dokaza koji ukazuju na to da je u njemu bio okrivljeni.

NISAM KRIV, NAMAGARČIO ME ŠARAC

Vuk Ursulov je na suđenju pred Višim sudom u Beogradu u novembru 2022. izneo odbranu gde je naveo "da ga je Aleksandar Šarac prevario, nasamario i namagarčio".

- Nisam kriv i ni na koji način nisam učestvovao u ubistvu tog čoveka. Moj automobil je zloupotrebljen, a ja sam prevaren, nasamaren i namagarčen od strane Aleksandra Šarca. Ja sam žrtveno jagnje, koje su poslužili na tanjiru - rekao je tada za govornicom Vuk Ursulov.

Ursulov je pred Višim sudom opisao zanimljivu situaciju koju je doživeo nekoliko dana pre likvidacije Čađe, odnosno prilikom susreta sa sada već pokojnim Aleksandrom Šarcem.

aleksandar-sarac-ubistvo-foto--nemanja-nikolic.jpg
Privatna Arhiva, Nemanja Nikolić 
ubijeni aleksandar šaracfoto: Nemanja Nikolić, Privatna arhiva

- Šarac mi je rekao da se bavi preprodajom automobila, da daje pare na kamatu i prodaje narkotike. Pitao sam ga šta će mu to, jer su imali novca, otac i stric su imali autobuse 'Braća Šarac', kafić, diskoteku i jedini porok mu je bio što ide na utakmice Partizana i tuče se. Tad mi je pokazao snimak pljačke zlatare u Italiji, snimak iz Španije na kojem su mu lisicama vezane ruke, a na stolu ispred pare. Kazao mi je da je upala policija, a da je kod sebe imao lažna dokumenta i da su ga pustili i dali mu tih 10.000 evra u kešu što su našli. Nudio mi je pomoć, ali sam mu rekao da me ništa nelegalno ne zanima - ispričao je Ursulov.

Istakao je i da je Šarcu rekao da ima krš "mazdu", koju hoće da proda i kupi bolji auto, a ovaj mu je ponudio da mu nađe kupca.

Tvrdio je da je preko Šarca stupio u kontakt s izvesnim Crnogorcem, koji je ispobao vozilo, ali da mu ga nije vratio kući, već ostavio u Mirijevu 10. septembra. Sa druge strane, Ursulova tužilaštvo tereti da je tom "mazdom" došao do Mirijeva, gde se parkirao, uzeo vozilo "pasat", njime otišao u Kaluđericu, i ubio Čađu. Potom se vratio do Mirijeva, gde je zapalio "pasat", a zatim "mazdom" otišao na Novi Beograd i sakrio je u garaži.

Porodične veze

Rutovićev i Obradovićev kum

zeljko-rutovic05-news1-nemanja-nikolic.jpg
Nemanja Nikolić 
željko rutovićfoto: Nemanja Nikolić

Ubijeni Dragan Ristić bio je u kumovskim vezama sa Željkom Rutovićem, akterom dokumentarnog filma iz devedesetih "Vidimo se u čitulji", ali i sa političarem Žarkom Obradovićem, bivšim ministrom obrazovanja i članom SPS. I Rutović i Obradović nakon ubistva oprostili su se od njega čituljama u novinama.

Bonus video:

kurir televizija OVAJ KLAN PREUZIMA PRIMAT OD ŠKALJARACA I KAVČANA! Nedeljković: Sarađuju sa Koza nostrom i ozloglašenim američkim "ANĐELIMA PAKLA"