Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu u slučaju "Tunel" - obijanje i krađa iz depoa Višeg suda u ovom gradu. Iz Osnovnog suda su sada najavili i kontolu optužnice povodom čega su objavili i kako su tačno osumnjičeni izveli ovu krađu!

- Podignuta optužnica protiv osam lica u predmetu poznatom u javnosti "Tunel" Protiv okrivljenih V.M., M.M., D.J., V.E, P.M., K.B., N.M., M.V., Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je pred Osnovnim sudom u Podgorici, podiglo optužnicu u predmetu poznatom u javnosti "Tunel". Navedenom optužnicom okrivljenima V.M., M.M., D.J., V.E., P.M, K.B. i N.M. stavljeno je na teret krivično djelo kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim djelom teška krađa, a K.B. i krivično djelo falsifikovanje isprave, dok je okrivljenom M.V. stavljeno na teret krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela. Navedenom optužnicom je u bitnom predstavljeno da su V.M., M.M., D.J., V.E., P.M., K.M. i N.M., postali pripadnici grupe zajedno sa više nepoznatih lica koju je organizovalo za sada nepoznato lice, koja je imala za cilj vršenje krivičnog djela teška krađa - dodaju u odgovoru za portal Dan.

minstar01-epa-montenegro-interior-ministry--.jpg
EPA/Montenegro Interior Ministry 
foto: EPA/Montenegro Interior Ministry

Dalje se navodi da je "tako po stavu optužbe okrivljeni N.M. za potrebe grupe, angažovao K.B., da zakupi poslovni prostor u Njegoševoj ulici u Podgorici, prisilivši je da se preruši i tako fotografiše, pri čemu joj je donio lažnu ličnu kartu koja je glasila na ime Andrijana Marić, koju je ona upotrijebila prilikom iznajmljivanja stana preko agencije "Nekretnine.me".

- Nakon toga je muško lice koje se lažno predstavljalo kao Edin Adžihmetović preuzeo ključ od majke vlasnice poslovnog prostora, nakon čega su okrivljeni V.M., M.M., D.J., i V.E., kako se to navodi u optužnici, upotrebom podesnog alata iz podrumskih prostorija zakupljenog poslovnog prostora prokopali podzemni tunel dužine oko 30 m do depoa Višeg suda u Podgorici u kojem se nalazi dokazni materijal predmeta koji su završeni ili su u toku - dodaju u odgovoru.

Dalje se navodi da su "tom prilikom su u periodu od 8. - 11. septembra 2023. godine kroz otvor koji su napravili probijanjem betonskog zida izvršili pregled i preturanje više predmeta i stvari pri čemu su otuđili više telefona, oružje - pištolje i puške, kao i manju količinu različitih vrsta droga, i navedene stvari iznijeli u kofere i najlonske kese, odvezli ih taksi vozilom do stana u ul. Ksenije Cicvarić, koji je zakupilo lice koje se lažno predstavilo kao Miloš Marković".

printscreen Uprava policije, Rade Koprivica/Vlada Crne Gore TELEFONE, PIŠTOLJE, PUŠKE I DROGU U KOFERIMA I KESAMA IZNELI IZ DEPOA SUDA U PODGORICI: Ovo su detalji otužnice u slučaju "Tunel"!

- Okrivljeni P.M. je svojim vozilom navodio teretno vozilo u kojem su ostali okrivljeni prethodno stavili sredstva izvršenja krivičnog djela, sve do mjesta Botun uz rijeku Moraču, gdje su bacili ta sredstva a zatim teretno vozilo sakrili. U odnosu na M.V. u optužnici se navodi da je ovaj okrivljeni u periodu od 15. septembra 2023. godine do 12.10.2023. godine, krio okrivljenu K.B. nakon što mu je rekla da se potražuje zbog obijanja depoa Višeg suda u Podgorici i da je objavljena fotgrafija lične karte koju je koristila prilikom iznajmljivanja poslovnog prostora u Njegoševoj ulici i da želi da se sakrije, u iznajmljenom stanu u City kvartu - zaključuju iz Osnovnog suda u saopštenju.

Istragom su, podsetimo, bili obuhvaćeni državljanin Srbije Vladimir Erić, zatim Veljko Marković, Milan Marković i Dejan Jovanović iz Loznice, Marjan Vuljaj, Nikola Milačić i Katarina Baćović, kao i Ivica Piperović, a optužnicom su obuhvaćeni svi osim Ivice Piperovića.

Zatim su probili betonski zid na depou i kroz tako načinjeni otvor, od 08. septembra 2023. do 11. septembra 2023. godine ušli u prostorije depoa, u kojem su izvršili pregled i preturanje više stvari i predmeta u kojima se vode ili su završeni sudski postupci.

Kako se navodi, sumnja se da su kopači tunela, iz stana ulazili u depo iz kog su, kako je ranije otkriveno, odneli i telefon Tamare Zvicer, supruge odbeglog vođe kavačkog klana Radoja Zvicera.

- Osim njenog telefona odnet je i pištolj koji je bio dokaz u predmetu protiv optuženih za planiranje ubistva voda kriminalne grupe iz Beograda, Veljka Belivuka i Marka Miljkovica u januaru 2021. godine - preneli su ranije crnogorski mediji.

Inače, nalogodavac, finansijer kao ni motiv za kopanje tunela, još uvek nisu zvanično otkriveni.

Bonus video:

Kurir TV "TUNEL JE ODJEK PROBLEMA U KOJIMA SMO 30 GODINA" Predsednik Slobodne Crne Gore u neverici: Ovo je NEVIĐEN IZOSTANAK ODGOVORNOSTI!