Nišlijka Marina Cvetanović koja se sumnjiči da je ubila svoju majku Zoricu (69) preksinoć u svojoj kući u naselju Nikola Tesla u Nišu, priznala je zločin - nezvanično saznaje Kurir u kući njihovih rođaka koji su se bojali za bezbednost nakon njenog bekstva s mesta zločina.

- Nakon što je Zorica nađena mrtva, ono dete je pobeglo. I nije nam bilo prijatno, jer su je policajci tražili lampama i cela atmosfera je posle ubistva bila zatrašujuća. nekako smo morali i sve po kući da pretražimo, a onda se zaključamo zbog svoje bezbednosti. Tako smo strahovali punih 20 sati da nam se nešto ne dogodi. Znamo mi da je to dobro dete, da je nakon oboljenja bila i na lečenju, ali nismo mogli baš da se opustimo u takvoj situaciji. Onda negde oko osam sati sinoć dobili smo poziv telefonom gde nam je rečeno da je nađena, da je priznala zločin i da se ne brinemo više da će nam neko upasti u kuću - priča nam jedan od članova porodice Cvetanović, a koji žive pored Marine, oca Najdana i sada pokojne majke Zorice.

Kurir.rs/M.S. MARINA KOJA JE UBILA MAJKU PRIZNALA ZLOČIN? Šok detalji hapšenja: Lutala po šumi, iscrpljena tražila od komšije hranu i vodu

Nakon ubistva, Marina je očigledno prošla kroz pakao. Kako pati od mentalnog oboljenja, ona je krenula kroz sokak gde su je komšije videle. Pognute glave, krenula je na istočni kraj Niša, ali kroz šumu. Tada, u toku noći između nedelje na ponedeljak je bilo hladnije u Nišu tako da je bila u šumi preko 15 sati, nekako je došla do igrališta FK "Aluminijum", a gde su pored u Ulici Bose Ranković poređane kuće bivših radnika preduzeća za obradu metala "Nisal". Tu postoje, pored terena i dva letnjikovca. Verovatno je tu sela i onako izmorena, iscrpljena i gladna tražila je od jednog meštanina vodu i hranu. Čovek je pozvao policiju, rekavši da se žena izgubila, a nije ni znao da se dogodilo ubistvo.

1564654.jpg
Facebook 
foto: Facebook

- Ovde je sinoć bilo nezapamćeno mnogo policije, preteaživali su teren, onda su došli forenzičari i mi nismo mogli da priđemo tamo prema terenu. Nju nismo videli da je prošla kroz Ulicu Bose Ranković gde je nađena tako da pretpostavljamo da je došla iz pravca šume odnosno nekadašnje Elektronske industrije. Ona je potražila vodu i hranu od jednog komšije tako da je onda nađena - rekle su nam komšije koje stanuju u okolini FK Aluminijum.

U samoj porodici Cvetanović bilo je mnogo razmirica. Majka Zorica je već duže vremena bila u nekoj sekti pa je i ćerku privela nekoj alternativnoj religiji. Marina je htela da se izvuče iz toga, ali kako tvrde komšije, majka joj to nije davala. Često je majku nazivala glasno pogrdnim imenima, bacala stvari po kući, a nekada je dolazila i policija da reaguje.

Sve je kulminiralo u nedelju uveče kada je po svemu sudeći došlo do svađe majke i ćerke, a dok je otac čuvao koze. Onda se zbio zločin, a pokojnu suprugu našao je otac Najdan.

viber-slika-20240909-115945395.jpg
Kurir 
foto: Kurir

Do sada se policija nije oglašavala ovim povodom, a ono što je poznato je da je Marina odvedena u Zavod za sudsku medicinu, a onda smeštena u psihijatrijsku bolnicu u Toponici.

Ubod vilom zbog bačenog šljunka

Na jednoj parceli u sokaku žive dva brata, u dve odvojene kuće sa porodicama. Nakon smrti njihovog oca, došlo je do razmirica oko nasledstva. Najdan čija je žena ubijena živi u staroj kući i ima dve ćerke dok njegov brat Negoslav živi u novijoj kući sa porodicom. Posle raznih nesuglasica, došlo je i do fizičkog nasrtaja Najdana na rođenog brata.

- Negoslav je između dve kuće prosuo nešto šljunka, Najdan je bio protiv toga, a u tom trenutku je vilom prebacivao seno tako da je nasrnuo na brata ovim oruđem i ubo ga. Za to je kasnije novčano kažnjen i to se završilo.

Bonus video:

Kurir televizija DVOSTRUKO UBISTVO SEKIROM U ZMAJEVU: Tela brata i sestre nađena u kući, u lokvi krvi