A. B. (37) sa područja Inđije osuđen je danas pred Višim sudom u Novom Sadu na kaznu zatvora od 11 godina i 6 meseci, zbog toga što je 16. decembra prošle godine u stanju smanjene uračunljivosti, uz pretnju nožem opljačkao prodavnicu u Karađorđevu, nakon čega je kuhinjskim nožem nasrnuo na prolaznika M.V. i pokušao da ga ubije, saznaje Kurir.

Podsećanja radi, A. B. je tog dana iz prodavnice uzeo proizvode koje nije nameravao da plati, s tim da je vlasnik prodavnice B. B. pokušao da ga spreči u tome, da bi, A. B. izvadio nož, ali je ubrzo pobegao iz prodavnice. Međutim, kasnije tog dana, okrivljeni je pokušao da ubije prolaznika M.V.

- Okrivljeni je prvo udario oštećenog M.V. zatvorenom šakom u predeo nosa, a potom mu je, u nameri da ga liši života, kuhinjskim nožem, zadao ubode u predelu vitalnih organa, na koji način mu je naneo teške telesne povrede opasne po život - saznajemo.

Istom presudom, okrivljenom je izrečena mera bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi i trajaće dok postoji potreba za lečenjem, a vreme provedeno u zdravstvenoj ustanovi uračunava se u vreme trajanja izrečene kazne.

Bonus video:

Privatna arhiva Snimak kako razbojnik kolima udara radnika prodavnice na Novom Beogradu