Albanski terorista i pripadnik OVK Faton Hajrizi 18. jula ubio je srpskog policajca Nikolu Krsmanovića (34) u Loznici, a 36 sati kasnije likvidiran je nakon što je opet pucao na pripadnike MUP-a Srbije.

Hajrizi je bio robijaš koji je čak devet puta pobegao iz zatvora, a njegova privrženost OVK datira od tinejdžerskih dana, pa je tako sada isplivala fotografija iz tog perioda kako čisti pušku.

Albanski terorista, kako smo ranije prenosili, pobegao je iz zatvora 6. jula, a kobne večeri 18. jula, sat vremena iz ponoći iz taksi vozila pucao je na srpske policajce koji su vršili redovnu kontrolu graničnog punkta u Lipničkom Šoru u Loznici.

Krsmanović je tada od zadobijenih povreda preminuo, a njegov stariji kolega Vjekoslav I. (52) tom prilikom teško je ranjen. Ubica se nakon rafalne paljbe dao u beg, a slobode je lišen Mithat Hadžić, taksista iz Tutina koji je provozio Hajrizija iz Preševa ka Loznici.

Na pomenutoj fotografiji može se videti kako Faton Hajrizi sedi na nekom tepihu, obučen u crno belu majicu, pantalone maslinasto zelene koje podsećaju na vojne i nasmejano pozira.

Ispred njega stoji puška, čija je cev okrenuta ka njegovom licu. U ruci, ozloglašeni terorista drži krpicu i čisti metke od puške. Tačno ispred njega, na ćilimu može se videti pištolj i šaržer koji su umotani u neko ćebe ili krpu.

11111.jpg
Društvene Mreže/Drenica sot 
foto: Društvene Mreže/Drenica sot

Dok maloletni Hajrizi pozira sa dugom kosom, na pomenutoj slici vide se i dečje noge što dodatno uliva strah i jezu. - Retka fotografija Fatona Hajrizija tokom rata, dok čisti oružje - piše u jednoj od mnogobrojnih objava. Ispod fotografije samo su se nizali sramni komentari koji veličaju ubicu srpskog policajca.

- Zaboravljeni naš heroj. Lav naš, živiš kroz nas. Nikad nećeš biti zaboravljen, slavimo te - samo su neki od komentara koji se mogu naći ispod objava na društvenim mrežama. Ovo nije jedina fotografija iz tog perioda, jer smo svojevremeno nakon likvidacije Fatona Hajrizija objavili i sliku na kojoj pozira u OVK uniformi.

Hajrizi je, podsetimo, sa svega 15. godina prvi put pod okriljem te vojske počinio prvo ubistvo i to ruskog vojnika Igora Nikolajeviča Koršunova. Ubistvo ruskog vojnika, podsetimo, dogodilo se 29. februara 2000. u Srbici, a žrtva je podlegao povredama tri dana kasnije.

Pored Mithata Hadžića uhapšen je i narko-diler Zoran Radovanović koji je uhapšen u Bjeljini dan nakon ubistva srpskog policajca i on se tereti da je zajedno sa suprugom Ivanom, inače blogerkom angažovao prevoz Hajriziju, a sve to navodno, na zahtev osobe iz Slovenije.

Bonus video:

Kurir televizija HAJRIZI HTEO DA UBIJE JOŠ POLICAJACA! Dačić za Kurir TV: Gle slučajnosti, na dan ubistva policajca prijavljuje nestanak dokumenata