Sinoć je meštane ostavila u šoku vest da je na pružnom prelazu u mestu Vreoci kod Lazarevca došlo do stravične nesreće kada je vozač automobila i pored svetlosne signalizacije i drugih saobraćajnih znakova, prešao preko pruge i zakucao se u teretni voz.

- Ovo se dogodilo blizu mene, signalizacija uvek radi, a ti vozovi idu pretežno sporije, ali svi smo vozači, ne treba nikome suditi, dobro je samo da je čovek živ - rekao je jedan od meštana.

Podsećanja radi, do nesreće je došlo kada je automobil marke "pežo" za sada iz nepoznatog razloga prešao preko pružnog prelaza kada se uopšte nije zaustavio, već je nastavio pravo i udario direktno u teretno voz koji se vraćao sa istovara.

Automobil je bio potpuno zgužvan, a očevici nesreće rekli su da su prizori bili jezivi, na prvu je svako od prisutnih pomislio da vozač nije preživeo sudar, međutim, kako kažu meštani, sam Bog je spasao čoveka.

- Imam 26 godina, preživeo sam "nemoguće" saobraćajke, ali ovo čovek kad pogleda jednostavno je neverovatno i Bogu hvala što je živ čovek. Brate, današnji dan da slaviš kao drugi rođendan - pisao je ovaj mladić koji je bio šokiran prizorom posle sudara.

Nažalost, sama sreća nije spasila učesnike sudara koji se nedavno dogodio takođe u Lazarevcu, kada je voz koji je saobraćao na liniji Prijepolje-Beograd, udario u automobil marke "audi" kojim je upravljao taksista Milan Lazarević, koji je stradao na licu mesta, a u kom je bio i otac sa dvoje dece.

Dečak (12) i devojčica (14) stradali su na licu mesta, dok je njihov otac Milan D. zadobio lakše povrede.

Meštani su tada rekli da ovo nije jedina tragedija koja je pogodila njihovo selo. Naime, godinama unazad pružni prelazi beleže teške smrti kako starijih meštana, tako i mladih ljudi.

Bonus video:

Kurir Snimak stravične nesreće na pruzi kod Lazarevca kada je voz udario u automobil