Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv O.K. (27) zbog postojanja sumnje da je izvršila krivično delo prevara.

Ona je 25. januara prošle godine, u Novom Beogradu, u JP "Pošta Srbije", kako bi sebi pribavila korist, u zabludu dovela I.J. i oštetila ga za iznos od 52.150 dinara.

Javni tužilac je predložio sudu da okrivljenu oglasi krivom i da je osudi na kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine i 6 (šest) meseci i da joj izrekne novčanu kaznu u iznosu od 100.000 dinara.

Dovevši ga u zabludu i lažno prikazavši činjenice na poznatom internet sajtu za kupoprodaju, oštećeni je došao u kontakt sa NN licem koje je oglasilo prodaju mobilnog telefona marke "Apple", tip "iPhone 12 Pro max".

Prevareni čovek je s prodavcem dogovorio kupovinu mobilnog telefona za iznos od 50.000 dinara, uz obavezu plaćanja poštarine, pa je dana 26. januara 2024. godine oštećeni u navedenoj pošti preuzeo pošiljku za koju je platio iznos od 52.105,00 dinara, navodi se u saopštenju Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Kako se dodaje, on je preuzeo pošiljku na kojoj je kao pošiljalac paketa označena okrivljena, ali kad je otvorio pošiljku u kutiji su se, umesto dogovorenog mobilnog telefona, nalazile dve jabuke, nakon čega je oštećeni pokušavao više puta da stupi u kontakt sa prodavcem, ali mu se niko nije javljao na pozive i poruke, kada je shvatio da je prevaren.

Kurir.rs/Mondo

Bonus video:

Kurir teleivizija PENZIONERI ŽRTVE PREVARA JER IH GAĐAJU TAMO GDE SU NAJOSETLJIVIJI! Psiholog: Manipulatori su edukovani za ubeđivanje