Pred podgoričkim Višim sudom u procesu je kontrola optužnice u slučaju ubistva Edmonda Mustafe za koje je optužen Dino Ibrahimović

- Njegova odbrana i on, predložili su sudu da se optužnica potvrdi kako bi postupak što pre počeo i kako bi ukazali kao odbrana na sve okolnosti koje su vezane za ovaj događaj - prenosi podgorički Dan.

Viša državna tužiteljka Irena Burić kazala je da se ova optužnica zasniva na pravno valjanim materijalnim i personalnim dokazima i takođe predložila da je sud i potvrdi.

whatsapp-image-20240227-at-11.20.17-50ab60db.jpg
Privatna Arhiva 
Edmond Mustafafoto: Privatna Arhiva

Edmond Mustafa, da podsetimo, ubijen je 27. februara ove godine u jutarnjim satima u Baru, a ubrzo je zbog ovog zločina uhapšen Dino Ibrahimović i njemu se, osim ubistva, na teret stavlja i krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava.

Nakon ubistva grad je bio blokiran i u prostorije policije ubrzo je priveden Ibrahimović, za koga je iz policije kasnije saopšteno da je slobode lišen prilikom pokušaja bekstva.

- On je upravljao električnim trotinetom, a na glavi je nosio kacigu. Pretragom terena u pravcu bekstva D.I. policija je pronašla crnu putnu torbu u kojoj je bila automatska puška iz koje je, sumnjamo, ispalio nekoliko projektila i ubio E.M. - naveli su tada iz policije.

Dodali su da je za Ibrahimovićem raspisana međunarodna poternica od strane jedne države sa kojom pravosudni organi Crne Gore nemaju potpisan ugovor o ekstradiciji, ne precizirajući o kojoj državi je reč.

Pred podgoričkim Višim sudom protiv Ibrahimovića se vodi i krivični postupak zbog optužbi da je deo kriminalne organizacije odgovorne za ubistvo Novljanina Šćepana Roganovića, u februaru 2020. u Herceg Novom.

Kurir/Dan

Bonus video:

Privatna arhiva Trenutak likvidacije škaljarca na Pagu