U Osnovnom sudu u Somboru danas su izlagane završene reči na suđenju Nataši A, za smrt dečaka Luke Jovovića iz Ratkova kod Odžaka, a njegova porodica, kako saznaje Kurir, tražila je da joj se izrekne maksimalna kazna u trajanju od osam godina zatvora.

- Tužilac, zastupnik oštećenih, odnosno naše porodice, kao i advokat okrivljene danas u izlagali završne reči, a izricanje prvostepene presude je zakazano za 17. septembar - kaže za naš portal Lukina sestra Dijana.

Luka je, da podsetimo, poginuo u saobraćajnoj nesreći u aprilu prošle godine kada je na njega automobilom, kako se sumnja, naletela okrivljena i oborila ga sa motora, Luki nije pružila pomoć i otišla je sa lica mesta.

- Na današnjem ročištu govorio je i moj otac koji je rekao da se mi zalažemo za pravdu i da tražimo maksimalnu kaznu za smrt našeg Luke, a i tužilac i advokat koji zastupa našu porodicu istakli su nedolično ponašanje okrivljene i izbegavanje svake vrste odgovornosti - kaže naša sagovornica i dodaje:

- Njenu tvrdnju da je bila zaustavljena i da je Luka sam kriv za nesreću jer nije imao vozačku dozvolu opovrglo je 13 svedoka, kao i veštačenja. Mi zbog toga smatramo da zaslužuje zatvorsku kaznu od osam godina i manje od toga ne prihvatamo.

Privatna Arhiva "OČEKUJEMO DA DOBIJE MAKSIMALNU KAZNU OD 8 GODINA ZA SMRT NAŠEG LUKE" Zakazano isricanje presude za pogibiju dečaka (15) u Ratkovu

Kako nam je ispričala, Lukin i njen otac Dragan Jovović pomenuo je i 59 prijava policiji koje su okrivljena i njena porodica podnosili protiv porodice Jovović i time produbljivali stres i bol koju su proživljavali.

- Ona se na kraju u svom izlaganju dotakla toga i bila je veoma kontradiktorna. Prvo je rekla da ona nema veze sa tim prijavama i da je to podnosila njena porodica, a onda je istakla da za svaki prijavu koju je podnela ima dokaze, kako nas je slikala ispred svoje kuće, odnosno kako palimo sveće na mestu gde je Luka ubijen - rekla nam je Dijana.

Osim toga, okrivljena je rekla i da se ne oseća krivom.

- Dajemo sudu na procenu i nadamo se da će uzeti u obzir sve okolnosti, da mom bratu nije pružena pomoć iako mu je možda bilo spasa, ponašanje okrivljene tokom suđenja, kao i postupanje njene porodice i okolnosti pod kojima se dogodila saobraćajna nesreća - kaže Lukina sestra i zaključuje:

- Opet kažem, očekujemo tu maksimalnu kaznu jer smatramo da je to jedino pravedno!