Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu pokrenulo je istragu protiv Đorđa R. (32) zbog sumnje da je od 7. maja do 26. avgusta ove godine, kao menadžer maloprodajnom objektu jednog privrednog društva, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, prisvojio novac i hartije od vrednosti u ukupnom iznosu od preko 12,6 miliona dinara, u kom iznosu je istovremeno oštetio ovo privredno društvo.

455.jpg
Shutterstock, Nenad Kostić 
Uhapšen zbog proneerefoto: Nenad Kostić, Shutterstock

- Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti. Đorđe R. je na saslušanju u tužilaštvu u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela - saopšteno je iz tužilaštva.

Postoje osnovi sumnje, kako se navodi, da je Đorđe R. kao menadžer maloprodaje u maloprodajnom objektu jednog privrednog društva, u više navrata prisvojio novac od ostvarenog dnevnog pazara, koji mu je bio poveren za uplatu na poslovne račune oštećenog privrednog društva, u ukupnom iznostu od 12.613.106,00 dinara, kao i 10 popunjenih čekova kupaca u ukupnom iznosu od 50.000 dinara.

- Deo ovako pribavljenog novca, osumnjičeni je potrošio na lične potrebe - dodaje se u saopštenju.

Policijski službenici su kod osumnjičenog pronašli novac u iznosu od 2.493.630 dinara, dok su u prostorijama u kojima stanuje pronašli još 3.650 evra, koji novac mu je oduzet uz potvrdu o privremeno oduzetim predmetima.

Bonus video:

Instagram Ukrao novčanik sa pazarom iz kafića u Kneza Miloša