Dragomir Jevtić (45), poznat kao Gile iz Starčeva, preminuo je na Božić ove godine nakon sedam dana borbe za život, usled teških povreda koje je zadobio tokom novogodišnje noći u Pančevu. Kako se sumnja, napad su izvršili N.G. (19) i A.B. (21). Nakon što su Dragomira brutalno pretukli, umesto da pozovu pomoć, ostavili su ga bez svesti iza zgrade, gde je pronađen u grmlju.

Dragomirov brat Saša se prisetio kobnog dana kada je Gile bez ikakvog razloga brutalno prebijen. Prema njegovim rečima, Dragomir nije imao nikakvog razloga da bude meta što dodatno naglašava besmisao i nepravdu koju su pretrpeli.

„Te večeri, četiri mladića su bila u istom lokalu kao i Gile. Tražili su od njega da im plati piće, ali je on odbio. Ubrzo nakon toga, izašao je iz lokala i krenuo ka kući, dok su oni odmah izašli za njim. Dvojica su ga stravično pretukla, dok su preostali mladići stajali i posmatrali. Nakon što su ga brutalno povredili, odneli su ga iza zgrade arhiva i bacili u žbunje. Gile je već bio bez svesti od 23 časa 31. decembra, a pronađen je 1. januara u 09:30 časova, gde je ostavljen da se smrzne“, objašnjava on.

Naglašava i da je Dragomir pronađen ukočen od promrzlina, nakon čega je odmah prevezen u bolnicu u Pančevu gde su mu pružili pomoć.

„Odatle su ga poslali u Urgentni centar gde je i operisan. Ali šanse da preživi su bile jako male s obzirom na tp da mu je mozak bio oštećen od zadobijenih povreda, ali i smrzavanja. Udarali su ga rukama i nogama, čime god su stigli, a zatim ga ostavili kao životinju u zelenilu pored staze iza neke zgrade i otišli. Ostavili su ga da umre“, kaže on.

Slavica Jevtić, sestra tragično preminulog muškarca, i nakon devet meseci od njegove smrti i dalje se teško miri sa gubitkom. Često deli objave posvećene njemu na društvenim mrežama.

„Noćas sam te sanjala brate, kako smo te smrznutog pronašli. Tebe su dušmani ubili, drogirana i pijana deca jer ti si im zasmetao brate. Zasmetala im je anđeoska duša, a oni su je đavolu prodali. Tebe su brate tada ubili i večnu tugu nama ostavili“, napisala je neutešna sestra.

Kurir.rs/Nova

Preneo: R.J.