Policija Tivat oduzela je od Tamare Zvicer (39), supruge odbeglog Radoja Zvicera, vođe kavačkog klana automobil marke "audi Q8" koji se potražuje od strane Interpol-a.

- Službenici Regionalnog centra bezbednosti "Jug" - Odeljenja bezbednosti Tivat, su u nastavku aktivnosti koje se odnose na neutralisanje delovanja visoko rizičnih kriminalnih grupa i mapiranja imovine operativno interesantnih i sa njima povezanih lica, oduzeli skupocjeno vozilo visoke klase i procesuirali jedno lice iz Kotora - navode u saopštenju iz Uprave policije, a prenosi crnogroski portal Dan.

1111.jpg
Drustvene Mreže 
tamara zvicerfoto: Drustvene Mreže

Naime, policijski službenici su u mestu Opatovo, Opština Tivat, kontrolisali vozilo "Audi Q8" proizvedeno 2023. godine, čeških registarskih oznaka, kojim je upravljala Tamara Zvicer, a koje se u evidenciji Uprave policije vodi kao član jedne organizovane kriminalne grupe u Crnoj Gori.

- Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, od T. Z. je uz potvrdu, oduzeto pomenuto vozilo, za koje je nakon izvršenih vestačenja i razmene podataka u procesu operativne policijske saradnje utvrđeno da je na određenim delovima vozila mehanički prepravljen i izmenjen broj šasije, odnosno da se radi o falsifikatu, te da je na taj način vozilo registrovano u drugoj državi, a isto vozilo je u Crnoj Gori koristila T. Z. - dodaju u saopštenju.

Proverom preko NCB Interpol-a Podgorica, utvrđeno je da se pomenuto vozilo potražuje na međunarodnom nivou od strane Interpol-a i nalazi na listi ukradenih vozila od 19.12.2023.godine.

1950859.jpg
Uprava policije 
zaplenjeni automobilfoto: Uprava policije

- Policijski službenici Odeljenja bezbednosti Tivat su od lica T. Z. prikupili obaveštenje a u toku su dalje provere u konsultaciji i koordinaciji sa postupajućim državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji dela dok je pored ovih aktivnosti protiv T. Z. podneta i prekršajna prijava zbog sumnje da je počinila prekršaj iz Carinskog zakona Crne Gore - pojašnjavaju iz UP.

Ističu da s obzirom na to da se radi o krivičnom delu, pomenuto vozilo će od lica T. Z. biti trajno oduzeto i kroz modalitete međunarodne saradnje i uz konsultacije sa državnim tužilaštvom će biti vraćeno vlasniku.

Džip koji je oduzet od Tamare Zvicer košta nešto više od 65.000 evra.