Strahinja Stojanović (35) brutalno je likvidiran pre četri godine kada je egzekutor aktivirao eksplozivnu napravu koja je ispod vozačevog sediša BMW X5 na Novom Beogradu. Njegova porodica i prijatelji su na godišnjicu dali nekoliko čitulja u kojima misteriozno navode "da sve rade kako je on zamislio."

Osumnjičeni za zločin je Milivoje Lovrenović iz Gradiške i za njim je raspisana crvena Interpol poternica. Kako smo ranije izveštavali, 13. septembra 2020. Stojanović je zajedno sa tadašnjom devojkom Kolumbijkom Sonjom Suarez Gomez (50) iz zemunskog naselja Galenika džipom krenuo na auto-trke koje su bile kod Tržnog centra "Ušće". Istragom je utvrđeno da je egzekutor na električnom trotinetu pratio metu i prešao čak osam kilometara dok nije telefonom aktivirao bombu u Ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu.

2323571-whatsappimage20200913at13.49.252-edit.jpg
Instagram Printscreen, Tamara Trajković 
strahinja stojanović i razneseni džipfoto: Tamara Trajković, Instagram Printscreen

- Naš dragi Strahinja, s nama si u velikim i malim koracima. Sve je onako kako si zamislio. Volimo te do beskonačnosti - piše u misterioznoj čitulji koja je osvanula u jednim dnevnim novinama, a koju potpisuju prijatelji.

Drugu čitulju Strahinji Stojanoviću takođe, su posvetili prijatelji uz emotivne reči.

- 13. septembra navršavaju se četri godine otkako nije s nama naš dragi Strahinja. Otišao si prerano, neverica i bol ostaju zauvek... Vreme bez tebe budi tugu, ali i najlepše uspomene - piše u čitulji.

Fotografije čitulja za Strahinju Stojanovića

Printscreen/Instagram b43529d2ddb9422898b79f581e49b20b.jpg

Strahinja Stojanović podsetimo, preminuo je nekoliko sati kasnije od zadobijenih povreda u eksploziji.

- Od siline detonacije, vozilo u kom je bio par, bukvalno je bilo prepolovljeno. Stojanović je ležao na ulici raznetih nogu, dok mu je Sonja držala glavu u naručju. Preminuo je po prijemu u bolnicu, a ona je prošla bez povreda - podseća sagovornik.

1203.jpg
Printskrin/Instagram 
ubijeni strahinja stojanović i kolumbijka sonja suarez gomezfoto: Printskrin/Instagram

Na Stojanovićevoj sahrani bilo je na stotine ljudi koji su došli da se oproste od njega, a među njima bila je i Sonja Suarez Gomez. Ona je nakon ubistva boravila u Srbije narednih šest meseci zbog istrage koju je vodilo Više javno tužilaštvo u Beogradu povodom egzekucije. Kolumbijka je saslušana u tužilaštvu gde je između ostalog navela "da je Strahinja živeo normalnim životom i da se nije skrivao, niti plašio nekog." Istažiteljima je privuklo pažnju to što se na njenom profilu moglo pratiti Stojanovićevo kretanje iako je poznato da je on i 2018. bio meta bombaškog napada.

- Nisam otkrivala njegovu lokaciju, nije bila nikakva tajna da postavljam naše zajedničke fotografije. Mi se nismo krili, kretali smo se normalno, fotografisali se zajedno. Da objavljujem slike, Strahinja je znao, nije mu to smetalo niti mi je branio da stavljam zajedničke fotografije - navodno je tada objasnila Sonja.

Takođe, navela je da ne zna ko bi mogao da mu naudi s obzirom da ona nije znala da on imala bilo kakve veze sa kriminalom.

I RANIJE BIO META

MIS MARBELJE JEDVA PREŽIVELA AUTO-BOMBU

Strahinja Stojanović je i ranije bio na meti egzekutora 11. avgusta 2018. kada je u zemunskom naselju Galenika ispod njegovog džipa BMW podmetnuta bomba, ali tom prilikom on je izbegao bombaški napad, dok je njegova tadašnja devojka Mis Marbelje Olac Bilbao Gonzales (25) teško povređena.

mis marbelje i stojanovićfoto: Instagram

- Napadač je podmetnuo bombu ispod vozačevog sedišta kako bi ubio Strahinju, ali se ispostavilo da je u tom trenutku kada je on aktivirao bombu na mestu vozača bila ona, a ne njen dečko, koji je samo nekoliko trenutaka pre toga napustio vozilo jer se vratio u stan po zaboravljeni telefon - podseća izvor i dodaje da se taj bombaški napad pre pet godina, bio skoro poguban za misicu, koja je nakon nekoliko operacija na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu uz sjajan tim lekara i stručnjaka uspela da sačuva nogu.

Ubijeni Stojanović bio je poznat policiji, hapšen i osuđivan više puta, a dovodio se i u vezu sa ubistvom advokata Dragoslava Miše Ognjanovića.