Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio je pritvor Marini C. (44) iz Niša koja se sumnjiči da je 8. septembra u večernjim časovima ubila majku Zoricu (69). Pritvor osumnjičenoj Marini određen je na predlog Višeg javnog tužilaštva u Nišu, iako prethodno nije saslušana u tužilaštvu. To je potvrđeno i u VJT Niš.

- Po predlogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, od strane sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu 11.septembra 2024.godine određen je pritvor protiv M.C. (44) bez saslušanja osumnjičene, jer nije sposobna da iznosi odbranu – navela je glavni javni tužilac Borica Mitić.

1555.jpg
Facebook 
foto: Facebook

U Višem sudu u Nišu je potvrđeno da je pritvor osumnjičenoj određen po svim osnovama koje predviđa zakon - zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticala na svedoke, da ne bi počinila isto ili teže krivično delo, ali i jer je za krivično delo za koje se sumnjiči zaprećena kazna od najmanje 10 godina zatvora.

- Nepravnosnažnim rešenjem Višeg suda u Nišu od 11.septembra 2024. godine, protiv okrivljene M.C. određen je pritvor u trajanju od 30 dana, na osnovu čl. 211 st. 1, 2, 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku (svi zakonom predviđeni razlozi za pritvor). Sud je utvrdio da u konkretnom slučaju postoje osobite okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva okrivljene, ukoliko bi se našla na slobodi; da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi okrivljena boravkom na slobodi mogla ometati tok krivičnog postupka uticajem na svedoka; da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi okrivljena, ukoliko bi se našla na slobodi, u kratkom vremenskom periodu mogla izvršiti slično ili teže krivično delo; kao i da su način izvršenja i težina posledice krivičnog dela doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka koji je u toku – navodi portparol Višeg suda u Nišu Emilija Stošić.

Otkrivena dronom, pa odvedena na psihijatriju

Policija je izvršila uviđaj u kući u naselju Nikola Tesla u Nišu u kojoj je ćerka ubila majku. Telo ubijene žene preneto je na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu. Policija je pokrenula potragu za Marinom koja je pobegla iz kuće ali je pronađena posle 24 časa, 9.septembra u blizini igrališta u ovom naselju gde se skrivala. Ona je otkrivena nakon što je od jednog meštanina tražila vodu i hleb.

Obaveštena je policija a nakon što je pronađena njena krvava bluza podignut je dron kojim je locirana. Marina je nakon hapšenja odvedena u specijalnu psihijatrsijku bolnicu u Gornjoj Toponici u kojoj se lečila godinama, gde je pregledana od strane stručnjaka. Psihijatri su po svemu sudeći utvrdili da nije sposobna da iznosi odbranu, pa joj je određen pritvor bez saslušanja u VJT Niš.

Kurir.rs/Blic