Opet se u Aleksincu dogodio užas kada je 28. avgusta jednom starcu (90) svinja pojela pola glave, nakon što je preminuo pored obora. Načelnik Hitne medicinske pomoći u Aleksincu, Nenad Marković nam je potvrdio da nesrećni slučaj dogodio.

- Nalaz s obdukcije je merodavan za takve slučajeve, a u ovom je čovek bio sam kada mu je pripalo teško. Jeste svinja koju je čuvao to učinila, ali svakako moramo da sačekamo nalaz obdukcije - rekao nam je doktor Marković.

Kurir je kontaktirao direktora Opšte bolnice doktora Gorana Vidića, a koji nam je rekao da nisu skoro imali takav slučaj, a da se poslednji put tako nešto dogodilo pre par meseci.

- Čovek kome je svinja pojela pola glave je živeo sam u mestu Stara Poljana. To je neka vrsta zaseoka kada se pređe brdo Brđanka. On je čuvao svinje pored obora i tada je preminuo. Svinje su bile puštene i nije im mnogo trebalo da krenu da ujedaju preminulog čoveka. U blizini nije bio niko, a slučajno je otkriveno tek dan kasnije - rekao nam je naš izvor o ovoj strašnoj sceni.

Krajem juna su se zbila još dva slučaja ujeda svinja oko Aleksinca gde je jednom čoveku otklonjen testis, a jedna žena je zadobila teške telesne povrede.

Bonus video:

Espreso Espreso: Divlja svinja napala čoveka