Milivoje Pešikić (90) iz sela nadomak Aleksinca preminuo je 27. avgusta, a njegovo telo pronašli su članovi porodice. Obdukcija je pokazala da je nesrećni čovek preminuo usled moždanog udara, ali je Pešikić na telu imao tragove koji ukazuju na moguće životinjske ugrize.

Iako je prvobitna vest bila da je muškarac umro zbog ujeda svinja, obdukcija je utvrdila da je smrt nastupila prirodnim putem, a da je najverovatnije izgrizen posle smrti.

citulja-milivoje-pesikic.jpg
Kurir/M.S. 
preminuli milivoje pešikićfoto: Kurir/M.S.

Načelnik Hitne medicinske pomoći u Aleksincu, Nenad Marković za Kurir je ranije potvrdio da se nesrećni slučaj dogodio.

- Nalaz s obdukcije je merodavan za takve slučajeve, a u ovom je čovek bio sam kada mu je pripalo teško. Jeste svinja koju je čuvao to učinila, ali svakako moramo da sačekamo nalaz obdukcije - rekao je doktor Marković.

Kurir je zatim kontaktirao i direktora Opšte bolnice doktora Gorana Vidića, a koji nam je rekao da nisu skoro imali takav slučaj, a da se poslednji put tako nešto dogodilo pre par meseci.

- Čovek kome je svinja pojela deo glave je živeo sam u nekom zaseoku iza brda Brđanka. On je čuvao svinje pored obora i tada je preminuo. Svinje su bile puštene i nije im mnogo trebalo da krenu da ujedaju preminulog čoveka. U blizini nije bio niko, a slučajno je otkriveno tek dan kasnije - rekao je izvor Kurira.

Krajem juna su se zbila još dva slučaja ujeda svinja oko Aleksinca gde je jednom čoveku otklonjen testis, a jedna žena je zadobila teške telesne povrede.