Lekari kažu da na telu ima tragova koji ukazuju na moguće ugrize životinje, ali ćerka preminulog tvrdi da njen otac uopšte nije čuvao svinje

Meštani Aleksinca i okoline od juče su u šoku posle informacije da je 27. avgusta 90-godišnjem starcu Milivoju Pešikiću svinja navodno pojela deo tela nakon što je on preminuo!

Užasnu sliku zatekli su rođaci koji su ga redovno obilazili, a Nenad Marković, načelnik Hitne medicinske pomoći u Aleksincu, potvrdio je za Kurir da su na telu nađeni tragovi koji ukazuju na moguće ugrize!

- Naravno, u ovakvim slučajevima merodavan je nalaz obdukcije, ali sve ukazuje da je svinja zaista ujela telo posle starčeve smrti. Ipak, moramo da sačekamo nalaz obdukcije - rekao je doktor Marković za Kurir.

Iz policije je saopšteno da je smrt starijeg čoveka u selu kod Aleksinca prijavljena 27. avgusta.

citulja-milivoje-pesikic.jpg
Kurir/M.S. 
PREMINULI MILIVOJE PEŠKIĆfoto: Kurir/M.S.

- Na telu preminulog su primećene povrede za koje postoji mogućnost da su nastale ujedom životinje. Obavešteno je Više javno tužilaštvo i radi se na pouzdanom utvrđivanju kako je čovek preminuo - saopšteno je iz policije.

Bio divan čovek

Meštanin sela u kojem se desio nemili događaj kaže da je Milivojevo telo nađeno u sobi porodične kjuće i da je oko njega bilo krvi!

- Jedni kažu da je kapija dvorišta bila otvorena, kao i ulazna vrata kuće i da je svinja mogla da uđe privučena mirisom krvi, a drugi kažu da to nije moguće. Ko će znati šta je tu istina - kaže jedan meštanin, dok drugi dodaje da je 90-godišnji komšija bio divan čovek koji se decenijama bavio poljoprivredom i stočarstvom.

prugovac4.jpg
Kurir/M.S. 
selo u kom se dogodio incidentfoto: Kurir/M.S.

- On je bio duša od čoveka, imao ranije sa pokojnom suprugom veliko domaćinstvo. Ima ćerku i zeta koji su ga negovali kako se samo poželeti može! Pomogli su kod gradnje kuće, obilazili ga, čuli su se često s njim jer je u polju radio praktično sam. Tu su mu bili i drugi rođaci koji su mu donosili hranu - priča komšija.

On dodaje da je starca poslednji put video letos.

- Imao je običaj da sedi na stoličici u dvorištu, a oko njega su bile ovce, razna živina i nekoliko pasa. Ranije je na toj poljani imao i konje i iskreno je voleo to mesto. On nije čuvao svinje, nego mu je pre nekoliko meseci doneto jedno belo prase. Hteli su da ga zakolju, ali deki je bilo žao. Voleo je životinje, tako da je čuvao to prase koje sam video letos, a koje je u međuvremenu baš izraslo. Deka je mnogo polagao računa o prehrani životinja, pa i prase verovatno nikada nije bilo gladno. Mi smo po selu čuli priče da ga je ta svinja izujedala po glavi, ali nismo hteli ni da verujemo u tako nešto, mada je poznato da su svinje svaštojedi - ispričao je sagovornik Kurira.

Ćerka: Rođak sve izmisio

citulja-milivoje-pesikic112132.jpg
Kurir/M.S. 
preminuli milivoje pešikićfoto: Kurir/M.S.

Juče se oglasila i ćerka nastradalog dede i poručila da je "njen rođak izmislio celu priču"

- On to stalno radi kako bi skrenuo pažnju na sebe! Moj otac je živeo sam, a ja sam ga obilazila u proseku triput nedeljno. Nije se žalio na zdravlje i izgledao je normalno, preminuo je kao i svi ljudi prirodno. Nisu ga pojele svinje, to su gluposti, on nije ni imao svinje, imao je dve ovce i kokoške - započinje priču ćerka.

Ona kaže da je 25. avgusta poslednji put videla oca, a da ga je prilikom naredne posete našla bez znakova života.

- Uvek je bio ispod kuće u hladovini ili bi sedeo na tremu i odmarao. Tog dana sam nosila korpu s hranom i pošto ga nisam videla na tremu, mislila sam da je ispod kuće. Otišla sam, ali ga nije bilo. Vratila sam se u kuću i zatekla ga u sobi kako leži na stomaku. Umro je od moždanog udara, što je potvrdio i obdukcioni nalaz - kaže ćerka za medije.

Nije prvi slučaj

Svinja dvaput ujedala vlasnike

U poslednja četiri meseca u aleksinačkom kraju su se dogodila dva ujeda svinja i tom prilikom su vlasnicima životinja nanete teške povrede. Prvo je 19. juna svinja otkinula jedan testis meštaninu drugog sela, da bi 30. juna 67-godišnja žena pretrpela napad svinje, usled kojeg je zadobila teške povrede. U oba slučaja su vlasnici su obavljali neke radnje oko prasića, pa je majka htela da ih "odbrani".

milovana dinića izujedala svinja, ranije dao ispovest za kurirfoto: Kurir.rs M.S.

U javnosti se, takođe, pronela vest da je i prošle nedelje svinja u okolini Aleksinca ujela čoveka za testise, ali to niko od lekara nije mogao da potvrdi. Dr Goran Vidić, direktor Opšte bolnice rekao je da nisu skoro imali takav slučaj, odnosno da se poslednji put tako nešto dogodilo krajem juna.

Rođendanski poklon

Posetio kasarnu u kojoj je služio vojsku

Ćerka preminulog starca kaže za medije da je njen otac u martu proslavio 90. rođendan.

- Hteli smo da mu, osim torte i slavlja, priredimo iznenađenje, a pošto je služio vojsku na Vrelu Bosne, odveli smo ga tamo. To je za njega bio veliki događaj, da se posle 72 godine pojavi na mestu, gde je proveo lepe dane. Odlazio je do Aleksinca, nekad do Niša, i u vojsku. Mnogo mu je značilo što je ponovo posetio to mesto gde je kao mladić proveo nekoliko meseci - ispricala je ćerka za beogradske medije.