Mogućnost njegove i naše pripreme bitno je otežana, s obzirom da ima određene stavove, a mi svoje", objasnila je advokat Ive Sanadera, Jadranka Sloković

ZAGREB - Advokat bivšeg premijera Ive Sanadera Jadranka Sloković izjavila je da nekada najmoćniji hrvatski političar nema pritužbi na istražni zatvor, ali da mu boravak u Remetincu otežava pripremu obrane.

Sloković je podsetila da su zakazane po tri rasprave nedeljno, odnosno da se radi o tempu koji je inače vrlo naporan, a pogotovo ako je osumnjičeni u pritvoru.

"Mogućnost njegove i naše pripreme bitno je otežana, s obzirom da ima određene stavove, a mi svoje", objasnila je Sloković predstavnicima lokalnih medija.

Napuštajući zagrebački Županijski sud gde je prvi put nakon prošlonedeljne 10-godišnje nepravosnažne presude u slučajevima Hipo i Ina-MOL Sanader doveden s lisicama na rukama na suđenje u slučaju Fimi medija, osvrnula se i na krunskog svedoka na suđunj Ina-MOL Roberta Ježića.

Prilikom poslednjeg svedočenja na tom suđenju, 25. oktobra, Ježić se obavezao, podsetila je, se da će u roku od mesec dana državi uplatiti novac s računa svoje švajcarske firme. Radi se opet miliona evra za koje tvrdi da ih je MOL uplatio kao mito Sanaderu.

"Robert Ježić nije izvršio nalog sudije, to govori o njegovoj verodostojnosti, odnosno neverodostojnosti", jasna je Sloković.Sanader i njegova odbrana tvrde da je Ježić novac dobio za lobiranje za "Družbu Adria" i da ga je potrošio za dokapitalizaciju "Diokija".

Suđenje u slučaju Fimi medija, na koje će Sanader dolaziti iz Remetinca, nastavlja se sutra novim svedočenjima.