Miroslav Tešanović ubio sebe i teško povredio Svetlanu V. (52) zato što je mislio da ga ostavlja zbog drugog

BEOGRAD - Istraga!
Lekari se bore za život Svetlane V. (52), psihologa u OŠ „Zaga Malivuk“, koja je povređena u četvrtak kada je njen prijatelj Miroslav Tešanović (58) aktivirao bombu. Podsetimo, stravična tragedija dogodila se oko 21.30 na parkingu u Krnjači. Tešanović je preminuo nešto kasnije na Urgentnom centru.

- Sumnjamo da su se otimali oko kašikare. Kad je zapretio da će je aktivirati, Svetlana je pokušala da mu je uzme i da se spase. Nakon tragedije u džepu Tešanovićeve jakne pronađen je osigurač bombe - kaže izvor Kurira iz istrage.

Motiv tragedije najverovatnije je ljubomora. Svetlana i Miroslav navodno su bili u emotivnoj vezi, koju je ona htela da prekine. Sumnjao je da joj se sviđa drugi muškarac.
Svetlana V. i Miroslav Tešanović nekoliko minuta pre aktiviranja bombe sedeli su u kafani „Bele zore“, koja se nalazi nedaleko od parkinga.

- Kolega mi je ispričao da su njih dvoje došli u kafanu i popili po sok. U lokalu su bili nekih pola sata i nisu se svađali - rekao je Blagoje Brajkovski, vlasnik kafane.
Prema njegovim rečima, Svetlana V. i Tešanović jednom mesečno svraćali su na piće u njegov lokal.

- Nisu bili naši redovni gosti. Ta žena je ujutru znala da svrati kod nas na kafu s koleginicom - kaže Brajkovski.
Gosti kafane su ispričali da su te večeri čuli prasak, ali da nisu znali da je reč o eksploziji bombe.

- Nešto je puklo! Pomislili smo da su vrata tresnula zbog promaje. Kad smo izašli i videli šta se desilo, svi smo se užasnuli - ispričao je jedan gost.
Od jačine detonacije popucala su stakla na nekoliko automobila parkiranih blizu kafane „Bele zore“.

Inače, Svetlana više od 20 godina radi kao psiholog u školi u Krnjači. Navodno se razvela pre desetak godina i ima dvoje odrasle dece.
Svetlana V. bori se za život

Deca su je obožavala

Radmila Tošović, v. d. direktora OŠ „Zaga Malivuk“, kaže da su Svetlanu V. deca obožavala i da su veoma tužna zbog ove nesreće.
- Svetlana je organizovala jučerašnju priredbu za školsku slavu. Čule smo se u četvrtak nešto posle 20 sati. Javila mi je da je sve pod kontrolom, i ozvučenje i bina. Poslednja je izašla iz škole. Sekretarica mi je juče ujutru javila šta se desilo. Svi smo u šoku - rekla je direktorka.