Mišić juče pružao podršku Veliboru Bakiću i Milanu Rašiću, optuženima za brutalno ubistvo Smaila Tarića

Ponovo u sudu!
Uroš Mišić (24), navijač Crvene zvezde koji je 4. decembra prošle godine izašao iz zatvora Zabela nakon što je odslužio kaznu zbog napada na žandarma Nebojšu Trajkovića, juče je došao da prati suđenje optuženima za brutalno ubistvo Smaila Tarića.
- Mišić je optuženima Veliboru Bakiću i Milanu Rašiću doviknuo: „Držite se“, a oni su mu mahnuli i uzvratili osmehom - rekao je izvor Kurira.

Mišić je, kako Kurir saznaje, bio u društvu Uroša Avramovića, takođe navijača Crvene zvezde protiv kog se u Višem sudu u Beogradu vodi nekoliko postupaka. Osim Mišića i Avramovića u publici su bili još i članovi porodica dvojice osumnjičenih kojima se na teret stavlja da su ubili Tarića tako što su ga namamili u slabo osvetljen i neuređen park kod Veterinarskog fakulteta.

Tamo su mu zadali više udaraca po glavi i vratu i onda mu mačetama odsekli glavu, a telo i oružje zapalili. Glavu ubijenog, prema navodina optužnice, stavili su u kesu i odneli je na Bulevar kralja Aleksandra, gde je nađena 21. avgusta 2008.Mišić i osumnjičeni za ubistvo, prema nezvaničnim informacijama, poznaju se iz pritvora.

- Avramović je dolazio i ranije, najverovatnije zato što je neko vreme, dok je bio u pritvoru, delio ćeliju sa Rašićem. Mišić nikada nije bio sa njim u ćeliji, ali su bili na istom bloku, a i u šetnje su povremeno izvođeni zajedno - objašnjava sagovornik Kurira.

(J. S.)