Iksan Zejnelović ispalio nekoliko hitaca iz pištolja u Aldina Dika Dolovca, koji se brine o bezbednosti verskog vođe Muamera Zukorlića

NOVI PAZAR - Ko na Divljem zapadu!
Aldin Diko Dolovac, šef obezbeđenja muftije Muamera Zukorlića, teško je ranjen u petak uveče u centru Novog Pazara kad je u njega iz pištolja pucao Iksan Zejnelović, bivši šef Zukorlićevog obezbeđenja.

Zejnelović je pred više svedoka, navodno, ispalio u Dolovca, koji je vozio motor, pet-šest metaka i pogodio ga u stomak, ruku i butinu.
- Dolovac je s povredama opasnim po život hitno prebačen u bolnicu, gde je operisan, nakon čega se njegovo stanje stabilizovalo - kaže izvor Kurira iz istrage.

Slučajan susret

Njih dvojica su se najverovatnije slučajno sreli. Nakon napada Zejnelović je pobegao s lica mesta i za njim se traga.

- Policija je pronašla pet-šest čaura ispaljenih najverovatnije iz duge „devetke“, kao i tragove krvi i pištolj manjeg kalibra, iz kojeg, navodno, nije pucano. Pretpostavlja se da taj manji pištolj pripada ranjenom Dolovcu - kaže naš izvor. Inače, neki očevici tvrde da je Dolovac, u trenutku kad je Zejnelović pripucao, i sam pokušao da potegne pištolj i uzvrati.

- Sukob između njih dvojice traje već nekoliko godina. Zajedno su bili članovi muftijinog obezbeđenja, najverovatnije do 2008. godine. Tad su se na fudbalu posvađali Zejnelović i muftija Zukorlić. Zejnelović je potom otišao iz njegovog obezbeđenja i tražio novi posao - kaže naš sagovornik. Neko vreme proveo je u Turskoj, a zatim se vratio u Novi Pazar i zaposlio u gradskom obezbeđenju.

Godinama se mrze

- Od tada su počeli međusobni obračuni. Pre ovog, sukobili su se u sportskoj hali, a Zejnelović je prošle godine tokom predizborne kampanje hapšen zbog pucnjave - priča drugi sagovornik iz Novog Pazara i dodaje da je prelazak Zejnelovića u obezbeđenje uprave grada, odnosno u drugi tabor, značio je da je on, bukvalno, postao neprijatelj.
gradjani-novog-pazara-pucnjava.jpg
Sandzakpress 
Građani novog pazara se okupili na mestu pucnjave

iksan-zejnelovic-muamer-zukorlic-diko-dolovac-ranjavanje.jpg
Sandzakpress 
Dokaz... Na mestu obračuna nađen pištolj Aldina Dolovca

iksan-zejnelovic.jpg
Sandzakpress 
Napadač... Iksan Zejnelović

Bilo je strašno

Bilo je strašno! Ko na Divljem zapadu! Mislili smo da će biti desetoro mrtvih kad smo izašli napolje. Hvala bogu da nije nastradao niko od ljudi koji su bili na ulici. Nema smisla da se ovako obračunavaju na ulici - kaže jedan očevidac.