Apelacioni sud je utvrdio da ono što se direktoru "Partizan Metalprometa" Milutinu Obradoviću stavlja na teret nije krivično delo, dok za krivicu ostalih, kako je navedeno, nije nađen nijedan dokaz

ČAČAK - Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je presudu Višeg suda i danas oslobodio šestoro optuženih za nezakonitosti i prodaju po ceni nižoj od tržišne čačanske robne kuće "Partizanka" i čačanskog preduzeća "Partizan Metalpromet".

Optuženi su bili sudija Opštinskog suda u Čačku Dragoslava Zatežić (57), sudski veštaci Zoran Lazović (47) i Miodrag Jakovljević (74), kao i advokat Ljubica Marić (56). Optuženi su bili i direktor "Partizan Metalprometa" Milutin Obradović (54) i direktor robne kuće "Partizanka" Veroljub Bogojević (71).

Apelacioni sud je utvrdio da ono što se direktoru "Partizan Metalprometa" Milutinu Obradoviću stavlja na teret nije krivično delo, dok za krivicu ostalih, kako je navedeno, nije nađen nijedan dokaz.

Tužilac je teretio sudiju Zatežić da je prilikom javne sudske prodaje prostora u robnoj kući "Partizanka" u Čačku, 2003. i 2004. godine nezakonito obarala cene, te da je celokupan prostor robne kuće prodat po ceni ispod tržišne.

Objekat je tada prodat Branku Deliću iz Čačka. Nakon tih prodaja, po navodima optužnog akta, u aprilu 2005. Deliću je bez naknade u vlasništvo preneto 980 kvadrata zajedničkih prostorija u "Partizanki".

Po istoj optužnici sudija Opštinskog suda Dragoslava Zatežić se teretila da je preduzeću "Znamgraf" iz Čačka omogućila kupovinu imovine "Partizan Metalprometa", magacina i zemljišta po znatno nižoj ceni od tržišne.