Ispituje se poslovanje DLS od 2008. do 2012, kada je Anđelićeva bila direktor, pa će biti saslušana da bi se utvrdilo kako je došlo do gubitka od 10 miliona evra

BEOGRAD - Uskoro saslušanje.
Više tužilaštvo i Tužilaštvo za organizovani kriminal naložilo je ispitivanje poslovanja Državne lutrije Srbije zbog sumnje da je u periodu od 2008. do 2012. godine, kada je na mestu direktora DLS bila Tijana Anđelić, ova firma oštećena najmanje za deset miliona evra!

Kako Kurir saznaje, po nalogu dva pomenuta tužilaštva policija je još prošle nedelje ušla u prostorije Državne lutrije Srbije i detaljno proverava papire iz perioda spornog poslovanja, a očekuje se da između ostalih bude saslušana i bivša direktorka Tijana Anđelić.

Ugovori bez tendera

- Postoji više predmeta koji upućuju na sumnjivo poslovanje Državne lutrije Srbije u periodu od 2008. do 2012. godine i policija na osnovu zahteva tužilaštva trenutno prikuplja relevantne podatke. Radi se na proverama marketinških ugovora i javnih nabavki u DLS - kaže Kurirov izvor i dodaje:

- Sumnja se da je prodajna mreža Državne lutrije Srbije prepuštena privatnoj firmi „Dajrekt lot“ na štetu države. Takođe se ispituju i ugovori na polju konsaltinga i marketinga jer se sumnja da je većina tih ugovora sklopljena bez poziva i tendera, što je protivno Zakonu o javnim nabavkama. Radi se o velikim iznosima - ispričao je naš sagovornik. Policija takođe proverava i nabavku robnih nagrada za igru „Bingo“ i nekoliko privatnih firmi od kojih su one nabavljane.

Nelegalni poslovi

- Posebno je interesantna „Alka trgovina“, koja je često dobijala poslove u vezi sa igrom „Bingo“. Tako je svojevremeno DLS od te firme nabavila čak 400 LCD televizora, koji su bili i po 100 evra skuplji u odnosu na cenu u nekim velikim prodajnim objektima, pa se sumnja da su te firme dobijale poslove nelegalno, bez tendera, zbog bliskih veza s tadašnjom direktorkom - kaže izvor za Kurir.(e. k.)

Psiholog u lutriji

Tijana Anđelić rođena je 20. oktobra 1977. godine u Beogradu. Diplomirala je produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti, kao i psihologiju na Filozofskom fakultetu, a u Čikagu je magistrirala finansije i marketing. U njenoj biografiji navedeno je da govori engleski, španski i portugalski jezik.
Kada je postavljena na mesto generalnog direktora DLS, mnogi su bili iznenađeni jer nije imala nikakvo iskustvo u organizaciji igara na sreću.