Jednog meštanina (90) sela kod Aleksinca ubila je svinja, izujedala po glavi i on je preminuo od zadobijenih povreda.

Reporterka Kurir televizije, Nevena Milošević, na ovu temu, kao i kako se zaštititi govorila je sa Aleksandrom Gavrićem iz Animal Rescue Serbia.

- Ovo nije prvi put da se nešto ovako dogodi, u aleksinačkom kraju u junu dogodila su se 2 nesrećna slučaja, gde su teške telesne pojave zadobili jedan muškarac i jedna žena - podsetila je Nevena.

366438_240916.00_16_37_16.Still001.jpg
Kurir Televizija 

Gavrić je prvo istakao da i dalje nije sigurno da li je u pitanju nameran napad životinja, ili nesporazum:

- Ovako nešto se može desiti onima koji rade sa životinjama. Ako životinje ne poznajete dobro ili ako ste agresivni prema njima može doći do nesporazuma. Nije sigurno da li je u ovom slučaju u pitanju napad svinja ili je čovek samo pao tu pored njih, ako je čovek mirisao na neku hranu, svinje su samo krenule da jedu.

Kurir televizija KAKO SE ZAŠTITITI? Napadi ove životinje odnose sve više života! Stručnjak tvrdi: Ako ste agresivni prema njima, one će uzvratiti

Sa obzirom da ovo nije izolovan incident i da je već bilo smrtnih slučajeva u napadu svinja, Gavrić predlaže da ljudi pripaze kako se ophode prema životinjama:

- Dešava se da svinje napadnu ako ih napadnete. Kada radimo sa životinjama, moramo da naučimo kako se ponašaju, kako bi preventrirali napade. Ne treba biti agresivan, životinje dobro vraćaju dobrim. Takođe, potrebna je neka oprema, kako bi zaštitili telo. 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

 Bonus video:

Espreso Espreso: Divlja svinja napala čoveka