BEOGRAD - Radnik kafića na Vračaru jutros je pri dolasku na posao primetio sumnjivi predmet nasred lokala u Kursulinoj ulici.

Kako Kurir nezvanično saznaje, radnik koji otvara kafić skoro svakog dana primetio je da neki nepoznati predmet stoji između stolova u lokalu.

- Zagledao ga je, a zatim se uplašio jer je video da je i kaljeno staklo izloga kafića slomljeno. Tačnije, bila je to velika rupa kroz koju je najverovatnije ubačen sumnjivi predmet. Izleteo je iz lokala napolje.

IMG-20240916-WA0007.jpg
Zorana Jevtić 

Navodno, prvo što je pomislio bilo je da pozove gazdu kafića. Ispričao mu je šta je video. Pozvali su policiju koja je odmah došla na teren - kaže naš sagovornik i dodaje :

- Policija je odmah obezbedila mesto policijskom trakom oko lokala koji se nalazi na samom ćošku poznate vračarske ulice. Došla je i ekipa Hitne pomoći kao i demineri u zaštitnim odelima.

Kako dodaje naš izvor, sumnjivi predmet, a navodno je reč o bombi, odnet je.

Zorana Jevtić Sumnjiv predmet u kafiću na Vračaru

- Za sada nije poznato ko je i iz kog razloga ubacio eksploziv u lokal. Takođe, istraga će utvrditi da li je to samo neka opomena nekome ko drži, radi u lokalu ili nekom stalnom gostu. Kako nam kaže žiteljka ovog kraja, delovalo je dramatično.

- Čula sam sirene, škripu kola i odjednom glasove koji viču "pomerite se, pomerite se". Izašla sam na terasu i tada sam videla mnogo policajaca i čoveka u odelu. Uplašila sam se, a onda sam sišla dole da proverim o čemu je reč. Čula sam da je neko ubacio bombu - kaže ona i dodaje :

collage.jpg
Zorana Jevtić 

- Tada sam pobegla u stan. Ko bi i zašto bacao bombu na lokal... Strašno je, radnik se istraumirao. Ali bitno da niko nije povređen.
Naš sagovornik navodi da u ulici ima mnogo video-nadzora.

- Inspektori su se raspitivali za kamere na zgradi, uzeće sve i tada će utvrditi kada je bomba ubačena unutra i ko je to uradio. Ova ulica je jako prometna tako da je neko sigurno nešto video.

Nakon odlaska policije, deminera i ekipe Hitne pomoći, lokal u kom je bila eksploziva naprava jutros je ostao otključan.

Kurir televizija Radnik restorana u Kursulinoj ulici na Vračaru primetio sumnjiv predmet