U kafić na Vračaru u Beogradu noćas je ubačena bomba koja samo pukom srećom nije eksplodirala, saznaje Kurir!

Prema rečima našeg izvora, sumnja se da je, za sada, nepoznata osoba u toku noći najpre razbila staklo na lokalu na uglu Kursuline i Krunske ulice i bacila eksplozivnu napravu, koju je prethodno i aktivirala.

IMG-20240916-WA0006.jpg
Zorana Jevtić Policija ispred kafića na Vračaru

- U kafić je kroz razbijeno staklo ubačena bomba sa koje je izvučen osigurač i kašika, ali bomba pukom srećom nije pukla. Radnik koji je jutros došao da otvori kafić video je polomljen prozor, ali nije video paklenu napravu, te je počistio lokal. Počistio je sve, osim kašikare, jer je nije primetio - objašnjava izvor Kurira i dodaje:

- Bombu je prvi video jedan gost kafića, koji inače svog jutra dolazi tu i pije kafu. Tada je pozvana policija, prijavljeno je da je u kafiću sumnjiv predmet, a utvrđeno je da se radi o eksplozivnoj napravi.

Zorana Jevtić Sumnjiv predmet u kafiću na Vračaru

Prema rečima našeg izvora, sigurnosne kamere u restoranu nisu radile, ali će policija pregledati snimke sa sigurnosnih kamera okolnih zgrada i lokala kako bi se utvrdilo da li je neka od njih snimila nešto što bi bilo korisno za istragu.

Inače, istragu vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu. 

Podsetimo, jake policijske snage jutros su blokirale Kuruslinu i Krunsku ulicu kako bi se obavio uviđaj, a prisutna je bila i Kontradiviziona ekipa MUP Srbije, koja je bezbedno odnela eksplozivnu napravu.