Rok za podizanje optužnice protiv Dejana Dragijevića iz sela Zlot i Srđana Jankovića iz sela Luka, osumnjičenih da su 26. marta u Banjskom Polju ubili Danku Ilić (2) iz Bora polako ističe, i dok svi čekaju potez Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru koje vodi istragu, Miloš Ilić, Dankin otac, kaže "da se nada da će pravda biti zadovoljena".

88.jpg
Drustvene Mreže Danka Ilić

- Nadam se da će sve biti kako treba, da će optužnica biti podignuta. Očekujem da pravda bude zadovoljena - rekao je Miloš Ilić za Telegraf.rs.

Podsetimo, nestanak Danke Ilić prijavljen je policiji 26. marta. Devojčica je tog dana sa majkom i trogodišnjim bratom otišla u Banjsko Polje, u staru majčinu kuću u kojoj godinama niko nije boravio. Kako je Dankina majka ispričala istražiteljima, ona je na kratko ostavila Danku samu i to da bi sinu dala vodu iz automobila koji je bio parkiran u dvorištu njene zapuštene kuće. Kako je rekla, kada se vratila devojčice nije nigde bilo i tada je otpočela potraga za njom.

img-8733.jpg
Kurir.rs Roditelji Danke Ilić

Kako smo ranije pisali, deset dana kasnije policija je uhapsila dvojicu radnika borskog "Vodovoda", Srđana Jankovića (50) i Dejana Dragijevića (50). Oni se sumnjiče da su najpre službenim automobilom "fiat panda" udarili Danku, koja je sama izašla iz dvorišta na glavni put. Potom su, kako su najpre ispričali u policiji, dete uneli u auto gde ju je Dragijević, kako je prvo priznao i u policiji i u tužilaštvu, zadavio. Telo su, po sopstvenom priznanju, odvezli na obližnju deponiju i bacili, pa dva dana kasnije premestili. Međutim, i Janković i Dragujević su kasnije tokom istrage promenili svoje iskaze iz policije i sada tvrde da devojčicu nikada nisu ni videli, a kamoli udarili kolima. 

ubicu.jpg
Nemanja Nikolić Dejan Dragijević i Srđan Janković

Tokom istrage, tužilaštvo je saslušalo više svedoka, urađeno je psihijatrijsko veštačenje osumnjičenih, veštačenje DNK tragova pronađenih u njihovom automobilu, kućama i na odeći. Takođe, urađeno je i veštačenje GPS uređaja koji je postojao u kolima osumnjičenih, kao i veštačenja snimaka sa kamera za video-nadzor. Ostalo je još samo da tužilaštvo podigne optužnice, za šta imaju zakonski rok od šest meseci, koji krajem ovog meseca ističe.

- Sada su sve oči uprte u tužilaštvo i svi čekaju da vide kako će optužnica glasiti - kaže izvor.