OŠ "Banović Strahinja" na Čukarici oglasila se povodom incidenta koji se juče dogodio u toj školi kada je dečak pao kroz prozor škole.

- Dana 17.9.2024.godine, u 16.05 časova, u grupi produženog boravka za učenike 4.razreda, desio se nemio događaj. Tom prilikom teže je povređen učenik. Dečak je, pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, pao sa prozora učionice na prvom spratu, u kojoj je boravio sa svojom grupom. Hitno je prevezen u Urgentni centar, gde se nalazi na opservaciji. Ovom prilikom svi zaposleni u školi izražavaju svoju duboku zabrinutost. U ovom trenutku jedino je važno da se dečak oporavi i da sve ovo ostane iza njega - navodi se u saopštenju i dodaje da je o "svemu obaveštena nadležna Školska uprava Ministarstva prosvete, kao i pomoćnik ministra - Sektora za predškolsko i osnovno obrazovanje".

- Oni će, svako u skladu sa svojim ovlašćenjima, ispitati okolnosti pod kojima se desio nemio događaj i, u skladu sa tim, utvrditi eventualnu odgovornost zaposlenih. Molimo sve medije da poštuju privatnost porodice dečaka u ovim teškim trenucima- navela je škola.