D. B. (46) iz sela Podgorac kod Boljevca koji je uhapšen zbog sumnje da je u noću između 8. i 9. septembra ubio Simu Balaševića (90) u njegovoj kući u selu Bogovine već je robijao zbog ubistva koje je počinio kao maloletnik, saznaje Kurir! 

- Osumnjičeni D. B. je sa 16 godina počinio ubistvo i tada je, najverovatnije, odslužio kaznu u maloletničkom zatvoru. Taj predmet još nismo našli, mi po zakonu moramo čuvati predmete pet godina nakon pravnosnažne presude, a ovo prvo ubistvo se dogodilo pre 30 godina - rekao je za Kurir Miodrag Canović, glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru koje vodi istragu protiv D. B.

On dodaje da u rasvetljavanju ubistva u selu Bogovine kod Boljevca veliku zaslugu imaju zaposleni u Zavodu za sudsku medicinu u Nišu.

U ovom rasvetljavanju zločina moram da pohvalim Zavod za sudsku medicinu u Nišu koji je svojim brzim veštačenjem DNK tragova doprinelo pronalaženju osumnjičenog. Njegov DNK je pronađen na mestu zločina - kaže nam Miodrag Canović.

Kako saznajemo, osumnjičeni D. B. će sutra biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, a tereti se za krivično delo teško ubistvo iz koristoljublja.

- D. B. se posle hapšenja branio ćutanjem, tako da za sada nije rekao ništa u vezi sa zločinom za koji se tereti - kaže izvor Kurira.

Podsetimo, Ivica Dačić, ministar policije saopštio je ranije danas da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru intenzivnim operativnim radom rasvetlili teško ubistvo i uhapsili D. B. (46) iz okoline Boljevca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio ubistvo Sime Balaševića. Kako je naveo, žrtva je zatečena mrtva u kući, vezanih ruku i nogu i sa povredama po glavi i telu.

Hapšenjem D. B. rasvetljeno je i razbojništvo koje je, kako se sumnja, on počinio 9. avgusta kada je ušao u jedno domaćinstvo u Podgorcu i, uz pretnju pištoljem, oteo oko 20.000 dinara od tridesetšestogodišnje žene, pa će protiv njega, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru, biti podneta krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio ovo krivično delo - rekao je Ivica Dačić.

366443-240904.00-16-07-02.still002.jpg
Kurir Televizija Ivica Dačić

Podsetimo, ubijeni Sima Balašević bio je čuveni ugostitelj u svom kraju, a godinama je držao kafanu "Bolji život". Telo starca vezano za stolicu pronašao je njeg sin.

- On je došao da vidi oca i zatekao užas. Cela kuća je bila ispreturana, a on je imao vidne povrede po telu. Videlo se da je mučen pre nego što je ubijen - rekao je ranije izvor za Kurir. 

 Bonus video:

Kurir Ubistvo u selu kod Žitorađe