Poznati su novi detalji slučaja koji se odigrao pre dva meseca, kada je Dragana R. (37) pred suprugom i sedmomesečnom bebom na Vračaru brutalno pretukao devetnaestogodišnji tinejdžer, posle čega je Dragan R. završio u komi zbog preloma lobanje.

Snimak prebijanja od 37 sekundi zgrozio je celu Srbiju, a sada je ovaj nasilnik pušten da se brani sa slobode. Više na ovu temu za Kurir televiziju ispričao je Jovan Vukčević, Draganov advokat, koji je prvo otkrio zašto je tinejdžer pušten na slobodu:

366438_240919.00_14_46_24.Still001.jpg
Kurir Televizija 

- Okrivljenom je u ovom postupku ukinut pritvor, koji je bio određen zbog opasnosti da će okrivljeni sa slobode uticati na svedoke. Kako su svedoci već ispitani od strane nadležnog tužilaštva, ta opasnost više ne postoji i zato je pritvor ukinut. Ovo je od početka bio očekivani ishod.

Advokat je govorio i o njegovim očekivanjima kada je u pitanju dalje razviće ovog slučaja.

Kurir televizija TINEJDŽER (19) PRETUKAO OCA SA BEBOM, POBEGAO, PA SE VRATIO PO JOŠ! Advokat oštećenog otkrio: Povrede su teške, a ovo će se sagledati pre određivanja presude

- Iako je ukinut pritvor, krivični postupak nastavlja da traje. Očekuje se podizanje optužnog predloga, a njemu se na teret stavljaju krivična dela nasilničko ponašanje i zadavanje teških telesnih povreda. Kaznu će izreći sud nakon sprovedenog postupka,a naša očekivanja su da kazna bude adekvatna i da pošalju poruku da nema prostora za nasilje, posebno ovakvo - rekao je Vukčević.

Advokat oštećenog otkrio je i koje okolnosti će najviše uticati na ozbiljnost posledica koje će snositi devetnaestogodišnjak:

- Okrivljeni se nakon događaja udaljio sa lica mesta, a zatim se i vratio. Ta okolnost će sigurno biti od značaja za sud kada bude sagledavao situaciju, uz sve druge okolnosti kao što su težina povreda, koje su veoma teške jer je reč o višestrukim prelomima kostiju lica. 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Kurir televizija PODRŠKA PRETUČENOJ UČITELJICI OŠ "SVETI SAVA"! Otac jednog deteta objasnio šta je cilj protesta