N. M. (40), koji je uhapšen zbog više krađa tokom jula ove godine u Beogradu, priznao je krivicu i sklopio sporazum s Trećim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, na osnovu kog je predloženo sudu da ga osudi na  pet godina i šest meseci zatovora, kao i meru obezbeznog lečenja narkomana.

- Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i okrivljeni N.M. (40) zaključili su sporazum o priznanju produženog krivičnog dela teška krađa  i sporazumeli se da Treći osnovni sud u Beogradu okrivljenog osudi na kaznu zatvora u trajanju od 5 (pet) godina i 6 (šest) meseci i da mu izrekne meru bezbednosti obaveznog lečenja narkomana . Okrivljeni N.M. je svesno i dobrovoljno priznao da je na naročito drzak način oduzimao tuđe pokretne stvari u nameri da njihovim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist na štetu tri žene - saopšteno je iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

N. M. je priznao da je  23. jula pratio oštećenu J.M. od prodavnice do zgrade u kojoj živi na Novom Beogradu, potom je na glavu stavio kapuljaču i hiruršku masku, prišaojoj s leđa i sa vrata joj strgao zlatni lančić vrednosti oko 235.000 dinara.

- Takođe, 25. jula primetio je oštećenu D.R., prišao joj, uhvatio je za vrat, odgurnuo od sebe, oštećena je pala i sa vrata joj strgao zlatni lančić, debljine oko 3-4 mm, koji su pronašli policijski službenici i vratili joj, ali bez zlatnog priveska vrednosti oko 8.000 dinara, nakon čega je istog dana, u kasnijim časovima, prišao sa leđa  T.Ć., dok se kretala stazom u parku, stavio joj ruku preko naočara za vid pa joj otrgao sa vrata lančić od žutog zlata dužine oko 40cm, vrednosti oko 120.000 dinara - saopšteno je iz tužilaštva.

 BONUS VIDEO

Kurir televizija TEŠKA ISPOVEST MAJKE BIVŠEG NARKOMANA: Dva puta se lečio zbog heroina, a OVO su prvi pokazatelji da je ušao u svet poroka (KURIR TELEVIZIJA)