Darko Šarić kom se sudi zbog sumnje da je iz pritvora organizovao kriminalnu grupu koja se tereti za planiranje ubistva i pokušaj diskreditacije svedoka saradnika u drugom predmetu, Nebojše Joksovića, predložio je sudskom veću Specijalnog suda u Beogradu da bude prebačen u kućni pritvor. Šarić je, podsetimo, uhapšen u aprilu 2022. godine.

whatsapp-image-20220328-at-9.50.23-am.jpg
Nenad Kostić Darko Šarić

- Predlažem da se ukine pritvor i zameni blažom merom zabrane napuštanja stana. Već dve i po godine se nalazi u pritvoru. Iz pretresa u pretres vidimo čime tužilaštvo raspolaže, a to je po stavu odbrane ništa. Ne postoji ni jedan jedini razlog da Darko Šarić jedini u ovom predmetu bude u pritvoru. Nemojte da se podrazumeva da Darko Šarić mora da bude u pritvoru. Čovek je već 11 godina u pritvoru, ista svrha bi se postigla merom zabrane napuštanja stana, na kojoj je već bio i nikada je nije prekršio - rekao je branilac Darka Šarića, advokat Marko Janković i altrernativno predložio da bude upućen na izdržavanje pravosnažne presude.

Podsetimo, Šarić je pravosnažno osuđen na 14 godina zatvora zbog šverca kokaina.

Janković je takođe predložio da se Urošu Radovanoviću, koji se nekada prezivao Mišić, ukine mera zabrane npuštanja stana.

- Pridružujem se rečima svog branioca. Ja sam već tri godine u pritvoru da ne ponovim krivično delo koje nisam počinio. Osuđen sam jednom u životu 2007. godine, kada sam imao 18 godina. Sad mi je životni momenat, početkom decembra supruga treba da mi se porodi - rekao je Mišić.

Tužilac Vojislav Isailović usprotivio se ovim predlozima.

- Šarić je vršio delo i dok je ranije bio u pritvoru - rekao je tužilac.

Prethodno, u sudnici su izvedene Skaj poruke za koje tužilaštvo tvrdi da su ih razmenjivali optuženi.

uros-misic-4--foto--nebojsa-mandic.jpg
Nebojša Mandić Uroš Radosavljević

Sudsko veće koje sudi Darku Šariću i ostalim optuženima za planiranje ubistva i pokušaj diskreditacije svedoka saradnika saopštilo je da ne prihvata predlog advokata Marka Jankovića da mu bude ukinut pritvor.

- Što se tiče Darka Šarića, odbija se predlog. Milanu Vučiniću se ukida mera zabrane napuštanja stana, jemstvo je dovoljna mera i zabranjuje vam se napuštanje Beograda. Što se tiče Uroša Radovanovića, ukida mu se kućni pritvor, osnovni motiv je već tri godine ste u kućnom pritvoru, a i trudna supruga - saopštio je sudija Zoran Šešić.

  Bonus video:

Kurir televizija ISTRAGA PROTIV DARKA ŠARIĆA SE PROŠIRILA I NA NJEGOVOG ROĐENOG BRATA Advokat otkriva kakva može biti dalja SUDBINA DUŠKA ŠARIĆA