Suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima za pokušaj diskreditacije i planiranje ubistva svedoka saradnika u drugom sudskom postupku za šverc kokaina, nastavljeno je danas pregledanjem presretnutih Skaj poruka među kojima su i za koje tužilaštvo tvrdi da su ih razmenjivali optuženi, a odnose se na paljenje automobila biznismena iz Valjeva u avgustu 2020. godine.
Goranu Nikolaševiću, podsetimo, postavljena je eksplozivna naprava na "hjundai džip" koji je bio parkiran ispred kuće u kojoj živi u Valjevu. Prema navodima optužnice, kriminalna grupa se tereti da je podmetnula bombu kako bi okrivili Joksovića i tako ga diskreditovali kao svedoka saradnika.
Nikolašević je, kako je i sam izjavio kao svedok na suđenju policiji prijavio da sumnja da je bombu podmetnuo i pokušao da ga ubije Joksović.

goran-nikolasevic.jpg
Printscreen 

 "Zato ih i čašćava"

U porukama koje su danas izvedene u sudnici prema optužnici okrivljeni pominju svedoka saradnika Joksovića kog oslovljavaju nadimkom Gnoj.
- Ovi njegovi iz obezbeđenja svašta rade, prete ljudima čak i sudijama. još kad bi smeo neko od sudija da posvedoči, onda bi ih počistili.
- To si u pravu za njegovo obezbeđenje, zato što ih čašćava.
- I sve sam im ispričao kako je zvao Gnoja na telefon da mu preti da će ga prijaviti i da se on zbog toga usrao i potrčao prvi da prijavi.

Takođe su izvedene i poruke koje se odnose na privođenje navijača Uroša Mišića posle paljenja automobila.
- Danas inspektori digli Uroša Mišića u Va, on bio tu kod mene tri dana i kad je krenuo dignu ga za onu eksploziju. Prave film kao da sam ga ja doveo, pa ne bih blejao tri dana po kafićima - navodi se u jednoj poruci od 10. avgusta 2020.
- Ovog pitali da ide na poligraf, on rekao hoće al da i Joksu stave na poligraf - navodi se u sledećoj.

saric.jpg
Dado đilas, Printscreen, Privatna Arhiva 


Posle izvođenja ovih poruka izbila je polemika u sudnici, u koju su se uključili, advokati, tužilac i sudija.

Određen datum nastavka suđenja
Branilac braće Darka i Duška Šarića, advokat Marko Janković naveo je da se ove poruke u kojima po optužnici razgovaraju osobe pod nadimcima Apis i Liam razlikuju od istih poruka koje su juče izvedene pred sudom.
Obrazloženje ko je ko smo apsolvirali - odgovorio je sudija, koji je ranije saopštio odluku da će se izvoditi samo komunikacije, a da je na tužilaštvu da tek dokaže ko se krije iza poruka.
Mi jesmo apsolvirali, ali u optužnici i dalje stoji i mi sudimo po tome. To je nešto što tereti naše branjenike. Juče smo izvodili tu putanju i videli da je u pitanju monolog. Ovo što smo sada pročitali ne postoji, potpuno je drugačija sadržina u formatu koju smo juče izvodili. Imamo nešto što tužilac kaže da je dokaz, u dva razlitiča formata - naveo je Janković. 
- Teško mi je da odgovorim, neka kolega bude precizniji. Ja kažem koja je strana, ovako ima u optužnici ne znači ništa, niko ne zna optužnicu napamet. Svima je jasno, optuženi se ne brane od obrazloženja, to je naše viđenje - rekao je tužilac.
- Njihovo viđenje je apsurno i potpuno pogrešno - dodao je advokat Veljko Delibašić. 
Nastavak suđenja je zakazan za 28. i 29. oktobar.

Dva selfija

Kao dokaz su izvedene i dve selfi fotografije Uroša Mišića od 16. januara 2021.
Sudija: Moj utisak je da je ovo Uroš Mišić
Mišić: Nisam nikada bio ovako debeo, nemam komentar, nikada nisam imao Skaj.
- Obratite pažnju na datum, nema nikakve veze sa periodom optuženja koji se stavlja Mišiću na teret, a to je period od jula do avgusta 2020. - rekao je advokat Marko Janković.

Prikazane i poruke iz aprila i juna 2020. godine

U sudnici su prikazane i poruke za koje tužilaštvo tvrdi da ih je u aprilu i junu 2020. iz pritvora slao Darko Šarić, dok odbrana navodi da kod njega ili u njegovoj ćeliji nikada nije pronađen bilo kakav telefon, kao i da ga nikada nije koristio.
- Nema poseta odavno a ukinuli su i donošenje hrane i skratili šetnje - piše u jednoj poruci iz aprila 2020., dok se u drugoj iz juna iste godine navodi:
- Treniram, a nemam sa kim da pričam jer sam ja sam na šetnji i u ćeliji.

Kurir.rs

  Bonus video:

Kurir televizija ŠARIĆU KRIPTOVANE TELEFONE DONELA POZNATA LIČNOST