Nekoliko sati pre nego što će uslediti hapšenje prijatelja braće Panić, Miloša i Uroša, njih dvojica su napustila Srbiju i u bekstvu bili više od tri meseca. Oni su teritoriju Srbije napustili na graničnom prelazu Batrovci, a potom su otišli u Crnu Goru gde su bili sve dok se nisu predali srpskoj policiji.

Kako se navodi u optužnici, braća Panić su teritoriju Republike Srbije napustili 8. februara ove godine u 12.07 sati, te su prešli granični prelaz Batrovci, sa Hrvatskom, gde su bili do početka maja kada su otišli u Crnu Goru uprkos tome što se protiv njih tada vodio krivični postupak i da je za njima raspisana poternica.

Braća Panić su uhapšeni 24. maja po sletanju na aerodrom "Nikola Tesla".

"Nije mi bilo svejedno"

Uroš Panić je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, nakon što se predao policiji, između ostalog govorio i o njegovom odlasku iz Srbije.

"Kada se sve ovo desilo, razmišljao sam o svemu i prosto mi nije jasno kako je do svega ovoga došlo. Pre nego što se to pojavilo u novinama, ja sam praktično sa bratom otišao u Hrvatsku i tamo sam tek i video te vesti i da nas navodno policija traži", rekao je Uroš na saslušanju.

new-project-30.jpg
Printskrin/Instagram 

On je dodao da mu "nije bilo svejedno", ne samo zbog njega, već i zbog cele njegove porodice.

"Dodatno na sve to je to što mi je na neki način bilo sramotno da se takve stvari pišu i ispada da sam ja neki makro koji podvodi žene", rekao je Uroš.

Kako je rekao, odlučio je se vrati u Srbiju jer je shvatio da "praktično nema smisla".

"Odnosno da se ne mogu kriti niti ima razloga za to. Ja sam u telefonskom razgovoru sa mojim braniocem obavešten i da su svi drugi saslušani, te da postupak i suđenje ne može efikasno da se nastavi dok se ja ne pojavim te da to može štetiti svima u daljem postupku, a ne samo meni", rekao je Uroš koji se potom osvrnuo i na svoj porodični život.

"Sa druge strane, želeo sam da se i moj porodični život nastavi kao što je bio do tada, da moja supruga i moja deca funkcionišu na isti način kao što smo funkcionisali i pre svega ovoga", zaključio je Panić.

"Mi smo se na neki način uplašili"

Istog dana kada je saslušan Uroš u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, saslušan je i njegov mlađi brat, Miloš Panić.

"Kada se sve ovo desilo u februaru mesecu ove godine, ja sam se u tom trenutku nalazio u Zagrebu sa bratom", započeo je Miloš, a navodi se u optužnici.

On je rekao da su sa njima tada bile i njihove supruge zajedno sa decom.

"Mi smo otišli na nekih nedelju dana. Tamo smo i videli novinske natpise i brat i ja smo se na neki način uplašili. Bilo nam je nelagodno jer nismo znali šta se dešava i zbog čega to neko piše", rekao je Miloš i dodao da se iz tog razloga nisu odmah vratili za Srbiju.

"Kada smo od našeg branioca čuli da su svi osumnjičeni saslušani, brat i ja smo odlučili da se vratimo i to kako bismo dokazali da nemamo nikakve veze sa ovim što nam se stavlja na teret, a i kako bismo olakšali vođenje ovog krivičnog postupka i za druga lica. Želim da dodam i da sam imao nameru da dalje bežim i da se skrivam ne bih se ni vraćao u Republiku Srbiju", zaključio je Miloš na saslušanju.

screenshot-20240208-220937.jpg
Printscreen/Instagram 

Podvodili devojke na više lokacija

Optužnicom su obuhvaćeni Ivan Z. (25), Uroš Panić (25), Miloš Panić (23), Vuk Stanković (21), Sonja L. (22) i David L. (25).

Okrivljeni su optuženi zbog postojanja opravdane sumnje da su oktobra 2022. godine do 16. oktobra 2023. godine po prethodnom dogovoru i sa podeljenim ulogama, navodili i podsticali tri ženske osobe na vršenje prostitucije.

Oni su, kako se sumnja, putem sajtova “seksi-adresar” i “halo oglasi” reklamirali njihovu prostituciju, obezbedili im prostorije za obavljanje iste, i učestvovali u predaji navedenih devojaka drugim licima.

Na sajtovima su oglasili brojeve telefona i ponudu da zgodne, mlade maserske muškarcima nude usluge senzualne i tantričke masaže na različitim lokacijama u gradu.

Na ovaj način oglasi su postali dostupni neodređenom broju lica, čiji identitet nije unapred poznat, a za ugovaranje klijenata, odnosno vreme i mesto dolaska, ka i uslugu koja će im biti pružena bila je zadužena Sonja L.

Cene seksualnih usluga su, kako se sumnja, odredili Uroš Panić, Miloš Panić, Vuk Stanković i David L. tako što je usluga tantričke masaže sa ručnom završnicom koštala između 3.500 – 6.000 dinara, a “Milki masaža” 10.000 dinara.

Devojke su za sebe zadržavale 50 odsto ostvarene zarade, a 50 odsto su predavale okrivljenima.

Takođe, sumnja se da je Vuk Stanković preko društvene mreže “Instagram” nudio posao u cilju zapošljavanja novih “maserki”, nudeći besplatnu obuku i dobru zaradu, uz smeštaj i jedan obrok, uz napomenu da prednost imaju “maserke” od 18 do 40 godina.

Kurir.rs/Blic

Preneo: R.J.