Nakon što je 16 godina izbegavao pravdu, Radosav Mastrapović (64), rodom iz Srbije, osuđen je pred sudom u Francuskoj na pet godina zatvora zbog toga što je pre 20 godina opljačkao dve banke iz kojih je ukraden plen od 145.000 evra.

Kako prenose francuski mediji, okrivljeni je 2004. godine zajedno sa još četvoricom ljudi učestvovao u tri oružane pljačke na jugozapadu Francuske.

- Policija je tada, samo tri meseca nakon pljački banaka, uspela da uhapsi petoricu osumnjičenih. Međutim, Mastrapović je 2008. godine bio osuđen na uslovnu kaznu zatvora uz meru obaveznog javljanja sudu, ali je on 2008. godine prekršio meru i pobegao u Srbiju. Tako je on 16 godina živeo kao slobodan čovek iako ga je očekivala robija u Francuskoj. Međutim, 2023. godine je uhapšen i deportovan u Francusku - preneli su tamošnji mediji.

shutterstock-1791830342.jpg
Shutterstock Ilustracija

- Radosav Mastrapović, poznat pod nadimcima Juga i Mali Toni, skoro dve decenije je uspevao da izbegne pravdu sklonivši se na Balkan. Taman kada je pomislio da je konačno izbegao pravdu, duga ruka zakona ga je konačno sustigla u decembru 2023. Tokom rutinske provere u Hrvatskoj, vlasti su ga identifikovale i uhapsile, čime je stavljena tačka na njegov beg. Zatim je izručen Francuskoj da bi konačno odgovarao za svoje postupke pred sudom - dodaju mediji iz Francuske.

I pored toga što je negirao krivicu na sudu, sudije su smatrale da je njegova krivica utvrđena. Posle trodnevnog suđenja, izrečena mu je zatvorska kazna od 5 godina zatvora.

Bonus video:

Kurir Pretučen i opljačkan Srbin Petar Kostic (20) u Severnoj Mitrovici