Državljanin Srbije Srđan Vušurović, kog su pripadnici Specijalnog tima policije uhapsili pre četiri godine u Podgorici, optužen je za planiranje likvidacije Aleksandra Jabučanina.

Vušurović se, kako prenosi portal Dan, tereti da je od novembra do 2. decembra 2020. krivično delo planirao da izvrši u Podgorici.

- On je ušao u Crnu Goru iz Srbije, van graničnog prelaza i izbegavajući graničnu kontrolu, nabavio vatreno oružje - pištolj, bez fabričkog broja i municiju, a potom je boravio u iznajmljenom stanu u Podgorici i u više navrata obilazio stambeni objekat oštećenog i fotografisao ga, da bi, 2. decembra, došao do ulaza u podzemnu garažu, naoružan pištoljem sa metkom u cevi, spremnim za opaljenje i čekao nailazak oštećenog, kako bi ga u pogodnom trenutku ubio, ali je u dovršenju krivičnog dela spriječen jer ga je policija uhapsila- navodi u saopštenju.

Specijalno državno tužilaštvo optužnicom je obuhvatilo  su obuhvaćeni  i V.B., R.V., Ž.R. i M.M.

Oni se terete da su u drugoj polovini 2019. godine, na Cetinju, postali pripadnici kriminalne organizacije, koju su organizovali ranije optuženi Vladan Radoman i Filip Ivanović radi izvršenja krivičnih dela ubistva B. J. i K. P.

- Specijalno državno tužilaštvo je, protiv optuženih organizatora V.R. i F.I. i pripadnika kriminalne organizacije: B.S., I.I., I.M., N.M., M.M., V.S., S.Đ., M.J., ranije podiglno optužnicu, za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, ubistvo, ubistvo putem pomaganja, teško ubistvo, ubistvo putem podstrekavanja i dva krivična dela teško ubistvo putem podstrekavanja i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, koja je potvrđena i u toku je glavni pretres - navodi se u saopštenju crnogorskog tužilaštva.

 BONUS VIDEO

Kurir televizija Dolazak optuženih na suđenje Belivukovoj grupi